truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Το 1821 και η αλήθεια

Συγγραφέας: Σκαρίμπας Γιάννης
Κωδικός προϊόντος:
005581
Κανονική Τιμή 25,44 € Ειδική Τιμή 17,81 € (-30%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Το Εικοσιένα, όπως το ξέρουμε μέσα από την επίσημη ιστορική παράδοση, μοιάζει με τ' αναστραμμένο είδωλο που βλέπουμε να καθρεφτίζεται στα θαμπά νερά μιας λίμνης.
Είναι βέβαια η ίδια εικόνα, μα δοσμένη από την ανάποδη.

Για να γνωρίσει κανείς τ' αληθινό Εικοσιένα, πρέπει να σκύψει πάνω σ' άλλα κείμενα, σ' εκείνα που προετοίμασαν το σηκωμό, σ' αυτά που γράφτηκαν όσο βρόνταγε το καρυοφύλλι κι άστραφτε το γιαταγάνι και στ' απομνημονεύματα των αγωνιστών - του Μακρυγιάννη, του Κασομούλη, του Κολοκοτρώνη, του Φωτάκου, του Σπυρομήλιου, του Περραιβού, του Σπηλιάδη και τόσων άλλων.

Δύο ήταν τα Εικοσιένα: Το ένα του λαού και των πιο προοδευτικών ανθρώπων εκείνου του καιρού, το άλλο των κοτζαμπάσηδων και των πολιτικάντηδων. Του πρώτου οι ρίζες αντλούνε τους χυμούς τους από τα «Δίκαια του ανθρώπου» του Ρήγα Βελεστινλή, πάνω στ' άλλο πέφτει βαρύς ο ίσκιος της «Πατρικής Διδασκαλίας» του μακαριωτάτου Πατριάρχη της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ Κυρ Ανθίμου - ή, πιο σωστά, του Γρηγορίου. (Δημήτρης Φωτιάδης)
Είπαν για το βιβλίο

  "Από καιρούς και ζαμάνια, σχεδόν από τα χρόνια της εφηβικής ηλικίας μου, μου μπαίναν οι βαριές υποψίες, ότι η “επίσημη” ιστορία ήταν ιστορία “κοκκινοσκουφίστικη” μάλλον παρά η αληθινή ιστορία, κι έμεινε το πράγμα αυτού, ενώ ήξερα ακόμα ότι ούτε η πανούκλα ούτε η ανεμοβλογιά έκαναν τόσο κακό στην ανθρωπότητα όσο οι ιστορικοί και ιστορία…" ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ
  Δημήτρης Γκιώνης, efsyn.gr

  Το βιβλίο «Το 1821 Και Η Αλήθεια», προτείνει μια διαφορετική από την κρατούσα οπτική και μια άλλη προσέγγιση στα αίτια που οδήγησαν στον ξεσηκωμό του 1821 και πρέπει να διαβαστεί από τον κάθε αναγνώστη που θέλει να εντρυφήσει στο κορυφαίο γεγονός της ελληνικής Ιστορίας, που οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
  Δημήτρης Μουρατίδης, bibliodiktis.blogspot.com

  «Το 1821 και η αλήθεια», «Το 1821 και η αριστοκρατία του» και «Η Τράπουλα», είναι ζωηρά, ολοζώντανα βιβλία, γραμμένα με χιούμορ και αμεσότητα – είτε συμφωνείς είτε δεν συμφωνείς με τις απόψεις του Σκαρίμπα, τις διαβάζεις με λοξό χαμόγελο, κι όλο και κάτι μαθαίνεις.
  Μανίνα Ζουμπουλάκη, athensvoice.gr

  «ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821»
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ 1821
  ΒΡΑΔΥΝΗ

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-352-467-0

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  14x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  760

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Σκαρίμπας Γιάννης
Ο Γιάννης Σκαρίμπας γεννήθηκε στην Αγία Ευθυμία της Παρνασσίδας τον Σεπτέμβριο του 1893 και ήταν απόγονος αγωνιστών του ’21. Την εγκύκλια παιδεία έλαβε στο Αίγιο και στην Πάτρα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1910 έκανε την πρώτη εμφάνισή του στη λογοτεχνία, δημοσιεύοντας με ψευδώνυμο ποιήματα και πεζά σε περιοδικά και εφημερίδες της Αθήνας και της Χαλκίδας, της πόλης όπου την ίδια περίοδο εγκαταστάθηκε και έζησε σε όλη του τη ζωή. Ο «μόνος επαρχιώτης συγγραφέας που έγινε μύθος» πέθανε το 1984.