Bookbar by Kaktos

BOOKBAR by kaktos:
The café-bookstore of KAKTOS Publications

BOOKBAR by kaktos

Χώρος υψηλής αισθητικής και πολιτισμού, το BOOKBAR by kaktos είναι το καφέ – βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ στο κέντρο της Αθήνας, όπου μπορείτε να βρείτε τα βιβλία των Εκδόσεων αλλά και να απολαύσετε ένα εκλεκτό ρόφημα, ένα ποτήρι κρασί, ένα γλυκό ή ένα κρύο πιάτο.

Το BOOKBAR άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο 2023 στη γωνία Αιόλου 39 και Βορέου, σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο. Ακολουθώντας το concept του book café, συνδυάζει στον φιλόξενο χώρο του ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο με έναν ζεστό χώρο καφέ.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Bookbar έχει ιστορία 100 ετών. Με τα ψηλά ταβάνια του, τη μνημειώδη μεταλική του είσοδο, τον Ερμή στις παραστάδες της πρόσοψης, δεν μπορούσε παρά να μας εμπνεύσει να διατηρήσουμε και στο εσωτερικό τα νεοκλασικά στοιχεία συνδυασμένα με την cozy ατμόσφαιρα που αγαπά κάθε βιβλιόφιλος.

Δεν θα μπορούσαν επίσης να λείπουν οι ψηλές ξύλινες βιβλιοθήκες ως το ταβάνι – σήμα κατατεθέν όλων των βιβλιοπωλείων στην ιστορία των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ.

IMG_7862

Events

IMG_7707 1

Ένα book café στο κέντρο της πόλης

Το concept του book café είναι διαδεδομένο στο εξωτερικό ενώ και στην Ελλάδα βρίσκει κανείς όμορφους χώρους όπου βιβλίο και εστίαση συνυπάρχουν. Το νέο μας βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα φιλόξενο καταφύγιο για κάθε βιβλιόφιλο που ξέρει πως το καλό βιβλίο θέλει τον χώρο και τον χρόνο του. Στο BOOKBAR…

…θα βρεις όλη τη συλλογή βιβλίων των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ: αρχαία ελληνική γραμματεία, σύγχρονες εκδόσεις, βιβλία για παιδιά αλλά και βιβλία στα αγγλικά. Το βιβλιοπωλείο εμπλουτίζεται με επιλεγμένους τίτλους τρίτων εκδοτών. Επίσης, θα βρεις επιλεγμένα αντικείμενα που μιλούν στην καρδιά του βιβλιόφιλου: υφασμάτινες τσάντες, χειροποίητες θήκες βιβλίων, κεριά με άρωμα βιβλίου, ή χειροποίητες κεραμικές κούπες.

…μπορείς να απολαύσεις έναν εκλεκτό καφέ, να ζεσταθείς με μια ζεστή σοκολάτα ή ένα μυρωδάτο τσάι, να πάρεις δύναμη με ένα smoothie, να χαλαρώσεις με ένα ποτήρι κρασί, να γλυκαθείς με ένα από τα καταπληκτικά γλυκά μας ή να χορτάσεις την πείνα σου με ένα σάντουις ή κρύο πιάτο. Η επιλογή είναι δική σου!

…φιλοξενούνται παρουσιάσεις βιβλίων των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ ή τρίτων εκδοτών, θεματικές βραδιές πολιτισμού, λέσχες αναγνωστών και άλλες εκδηλώσεις. Χώρος πολιτισμού, ψυχαγωγίας, γνώσης, ανάγνωσης, το BOOKBAR είναι το αγαπημένο βιβλιοφιλικό στέκι ενός ιστορικού εκδοτικού οίκου.

Κι όλα αυτά στην πιο ζωηρή γειτονιά της πόλης, στην καρδιά της οδού Αιόλου.

Αιόλου, ένας δρόμος με ιστορία

Η Αιόλου είναι ο πρώτος δρόμος που χαράχτηκε στην Αθήνα όταν έγινε πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους αλλά και ο πρώτος που ασφαλτοστρώθηκε το 1906! Με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, το «Κάστρο» των παλιών, και ξεκινώντας από το κομψό Ωρολόγιο του Κυρρήστου του 2ου αιώνα π.Χ., τους γνωστούς Αέρηδες, η Αιόλου τότε συνέδεε το κέντρο της Αθήνας με τα Πατήσια (δεν υπήρχε τότε η σημερινή οδός Πατησίων).

Ο δρόμος που πήρε το όνομά του από τον πατέρα όλων των Αέρηδων, τον Αίολο, συνέχισε για πολλές δεκαετίες να είναι ένας δρόμος με «πρωτιές»:

Εκεί χτίστηκε το πρώτο ξενοδοχείο της Αθηναϊκής πρωτεύουσας, εκεί δημιουργήθηκε το πρώτο καφενείο ευρωπαϊκού τύπου «Η Ωραία Ελλάς», σε ένα από τα κτίρια γραφείων της λειτούργησε ο πρώτος ανελκυστήρας στην Ελλάδα, ενώ κι ένας από τους πρώτους φωτεινούς σηματοδότες εγκαταστάθηκε στη γωνία Αιόλου και Σταδίου…

Τον Μάιο του 2023 έκλεισε τις πόρτες του το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ στην Πανεπιστημίου 46, που στεγαζόταν δίπλα στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ (και παλαιότερα δίπλα στο φημισμένο εστιατόριο ΙΝΤΕΑΛ). Τον Δεκέμβριο του 2023, το νέο μας βιβλιοπωλείο σας υποδέχεται στο ισόγειο του κτιρίου που πριν από 100 περίπου χρόνια, στέγαζε… το ξενοδοχείο ΙΝΤΕΑΛ, ένα από τα πρώτα “ξενοδοχεία ύπνου” της Αθήνας.

Σήμερα, στη γωνία Αιόλου και Βορέως, εκεί που ο Αίολος σμίγει με τον πιο σπουδαίο άνεμό του, τον Βοριά, ο Ερμής χαμογελά από τις παραστάδες και σε προσκαλεί στο BOOKBAR…

BOOKBAR by kaktos

Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ Βιβλιοπωλείο
Books for inspiration, coffee for fuel, Athens for life!

Αιόλου 39 και Βορέου
Αθήνα, 10551
τηλ. 210 330 31 92
email: bookbar2@kaktos.gr

instagram: bookbar_by_kaktos
facebook: BOOKBAR by kaktos
tiktok: bookbar_by_kaktos

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα – Κυριακή 8.00-22.00

espa_banner