truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

card  Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού 10

12ος αιώνας
Κωδικός προϊόντος:
005809
Κανονική Τιμή 16,96 € Ειδική Τιμή 8,48 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
«Ο Σαλαδίνος επιτρέπει στους υποταγμένους χριστιανούς να εξαγοράσουν τους εαυτούς τους. Σε αρκετές χιλιάδες χριστιανούς που δεν είχαν τα μέσα, τους χαρίζει τα λύτρα, μάλιστα σε μερικούς κάνει δώρα.

Εξασφαλίζει σε αιχμάλωτους οικογενειάρχες, σε συζύγους την ελευθερία, ακόμη και σίγουρη δίοδο. Πολλούς άλλους τούς αγοράζει ο αδερφός του και διάδοχος του Αλ-Αντίλ και τους ελευθερώνει μετά, με τη σύμφωνη γνώμη του Σαλαδίνου.

Παρά ταύτα αμέτρητοι βάδισαν στη σκλαβιά. Κι αυτό γιατί οι πλούσιοι χριστιανοί δεν βοήθησαν τους φτωχούς αδερφούς τους, τους αρνήθηκαν μάλιστα, όπως ο ανώτατος καθολικός κλήρος, τα λύτρα.

Αντιθέτως φεύγει ο καθολικός Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Ηράκλειος, αφού διαγούμισε -αυτός, όχι οι μουσουλμάνοι- το τέμενος του Θόλου του Βράχου, τον Ναό της Αναστάσεως και άλλες εκκλησίες, και, καταφορτωμένος με πλάκες χρυσού, με σκαλίσματα από χρυσό και ασήμι από τον Πανάγιο Τάφο, με θησαυρούς ... πέρασε μπροστά από τους θυμωμένους απίστους στην ελευθερία. Ήδη από παλιά σπαταλούσε κατά καιρούς με ιερόδουλες τις δωρεές των πιστών.

Η φορτωμένη με κοσμήματα μετρέσα του, η "πατριαρχίνα", ήταν πασίγνωστη στην πόλη. ... Καθολικοί πρόσφυγες ληστεύονται από τους δικούς τους βαρόνους, άλλοι εκβιάζονται από Ιταλούς καπετάνιους, μέχρι που ο Σαλαδίνος τούς εξαναγκάζει να τους μεταφέρουν δωρεάν.»
Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-332-2

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Νίκος Δεληβοριάς

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  14x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  306

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Ντέσνερ Καρλχάιντς

Ο Καρλχάιντς Ντέσνερ (Karlheinz Deschner, 1924-2014) υπήρξε Γερμανός ερευνητής και συγγραφέας. Πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Σπούδασε νομικά, θεολογία, φιλοσοφία, λογοτεχνία και ιστορία.  Παράλληλα με την ιδιότητα του δημοσιογράφου σε περιοδικά του εσωτερικού και εξωτερικού, εξέδωσε πολυάριθμες συλλογές, μυθιστορήματα, λογοτεχνικές πραγματείες και κριτικές εργασίες.

Το αυτοβιογραφικό του μυθιστόρημα Die Nachtstethummein Haus (1956) προκάλεσε αίσθηση, που κορυφώθηκε σε σκάνδαλο έναν χρόνο αργότερα με την έκδοση της λογοτεχνικής του κριτικής Kitsch, Konvention und Kunst.

Από το 1958 και μετά, ο Ντέσνερ δημοσίευσε τα αποκαλυπτικά ιστορικά του έργα, που ασκούν κριτική στη θρησκεία και στην Εκκλησία. Για το έργο του τιμήθηκε το 1988 με το βραβείο Arno-Schmidt, και το 1993 με τα Alternative Büchnerpreis και International Humanist Award.

Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο ασυμβίβαστους στοχαστές των γερμανόφωνων χωρών.