truck

Δωρεάν αποστολή εντός Ελλάδας για αγορές άνω των 20€

card

Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >300€

espaEΤΠΑ

Στα σπίτια της αμαρτίας

Χθες και σήμερα
Συγγραφέας: Νικολαΐδου Εύα
Κωδικός προϊόντος:
005943
Κανονική Τιμή 15,90 € Ειδική Τιμή 14,31 € (-10%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Μια δημοσιογραφική έρευνα για το φαινόμενο της πορνείας από την αρχαιότητα ως σήμερα, από την έγκριτη δημοσιογράφο Εύα Νικολαϊδου.
ΠΟΡΝΕΣ. Γυναίκες χαμένες στην ανυπαρξία. Ενώ η ερωτική πράξη είναι ζωή, αυτές ζουν έναν αργό θάνατο. Χαμένες από τον εαυτό τους. Ούτε τα σώματά τους προλαβαίνουν να γνωρίσουν. Ξεχασμένες από τις οικογένειές τους, ζουν πάντα με τον φόβο μήπως τις ανακαλύψουν. Χωρίς ταυτότητα. Πολλές φορές, ξεχνάνε το πραγματικό τους όνομα.

Πίνοντας καφέ μ’ αυτά τα κορίτσια, στους οίκους ανοχής, η Εύα Νικολαΐδου, δημοσιογράφος-συγγραφέας, καταγράφει την καθημερινότητά τους. Κρατούσε σαράντα χρόνια στο αρχείο της ένα δημοσιογραφικό ημερολόγιο με συνεντεύξεις, φωτογραφίες, ταυτότητές τους, βιβλιάρια υγείας τους, έγγραφα…

Στο βιβλίο Στα σπίτια της αμαρτίας: χθες και σήμερα, η συγγραφέας δημιούργησε ένα πλέγμα υφασμένο από νήματα που ενώνουν τον εταιρισμό από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι σήμερα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του ορατού και αόρατου κόσμου της πορνείας.

Τι ψάχνουν οι πελάτες; Γιατί τις επιλέγουν; Τι τους ζητάνε; Πώς συμπεριφέρονται; Το χθες ήταν διαφορετικό; Τι μετατοπίστηκε με το πέρασμα του χρόνου; είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα βρείτε απαντήσεις.

Μεταξύ άλλων, θα σας συναρπάσει για τον ρεαλισμό της η μοναδική συνέντευξη της Γαβριέλλας Ουσάκοβα. Μια πόρνη θρύλος που είχε πει τη γνωστή φράση: «Έγινα πόρνη διότι εγεννήθην έτσι».
Είπαν για το βιβλίο

  Προδημοσίευση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
  δημοσιογράφος ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΑΡΙΝΟΥ: εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

  Συνέντευξη στον κ. Γιώργο Κιούση
  youtube.com

  Συνέντευξη Στέφανος Λεμονίδης:
  fosonline.gr

  «Στα σπίτια της αμαρτίας», βάζει τον αναγνώστη σε δωμάτια με ημίφως, ακόμη και σε σπίτια όπου ιερόδουλες αναζητούσαν λίγο φως στη ζωή τους.
  Βαγγέλη Καράλη: espressonews.gr

  Μέσα από το οδοιπορικό που φανερώνουν οι σελίδες του βιβλίου, οι στιγματισμένες από την κοινωνία γυναίκες, αποκαλύπτουν χαρακτήρες ανδρών που κατεβάζουν επιδεικτικά τα καθημερινά προσωπεία τους μέσα στα σκοτεινά δωμάτια…
  Κατερίνα Σιδέρη: kalitheapress.gr

  Συνέντευξη στη Χρύσα Παχούμη
  Τηλεθεατής

  Μία δημοσιογραφική έρευνα για την πορνεία από την αρχαιότητα ως σήμερα.
  naftemporiki.gr

  Ιστορίες στο ημιφώς από «τα σπίτια της αμαρτίας» και του πληρωμένου σεξ.
  Bαγγέλης Καράλης: espressonews.gr

  Bιβλία για άνδρες γραμμένα από γυναίκες.
  Παναγιώτης Κούστας: Ensquire, βιβλίο

  Συνέντευξη στην Χρύσα Παχούμη.
  Τηλεθεάτης

  Μέσα από το οδοιπορικό που φανερώνουν οι σελίδες του βιβλίου, οι στιγματισμένες από την κοινωνία γυναίκες, αποκαλύπτουν χαρακτήρες ανδρών που κατεβάζουν επιδεικτικά τα καθημερινά προσωπεία τους μέσα στα σκοτεινά δωμάτια.
  Κατερίνα Σιδέρη: newsfilter.gr

  500 Λέξεις με την Εύα Νικολαΐδου.
  Συνέντευξη στον Ηλιά Μαγκλίνη: www.kathimerini.gr

  Η Εύα Νικολαΐδου μιλάει στον Δημήτρη Μεϊδάνη στην ΕΡΑ στο Δεύτερο Πρόγραμμα
  webradio.ert.gr

  Συνέντευξη στη Μαρία Τσακίρη:
  vivlio-life.gr

  Συνέντευξη στον Θοδωρή Αντωνόπουλο:
  www.lifo.gr

  Οι γυναίκες του αγοραίου έρωτα του Μάρκου Καρασαρίνη
  BHMA

  Εκτός από τον πλούτο της πληροφορίας που η ίδια συνέλεξε, η Εύα Νικολαΐδου συμπεριλαμβάνει στο βιβλίο της αναφορές και αποσπάσματα μελετητών και θεωρητικών που έχουν γράψει για το θέμα, την αρχαιότητα και το Βυζάντιο ώς τα σύγχρονα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορίας, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της πορνείας.
  Παρί Σπίνου: efsyn.gr

  Μια δημοσιογραφική έρευνα για το φαινόμενο της πορνείας από την αρχαιότητα ως σήμερα.
  protothema.gr

  Συνέντευξη στον Θοδωρή Αντωνόπουλο:
  lifo.gr

  Βιβλιοβούλιο καλεσμένη η Εύα Νικολαϊδου:
  youtube.com

  Οι περισσότερες πόρνες στις εξομολογήσεις τους, νιώθουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού, απομονωμένες από κάθε κοινωνική δραστηριότητα πέραν των επαγγελματικών τους καθηκόντων και παρουσιάζονται ως ψυχές που επιθυμούσαν τον έρωτα αλλά δεν τον γνώρισαν ποτέ.
  Κατερίνα Σιδέρη: thessalonikiartsandculture.gr

  Στο βιβλίο Στα σπίτια της αμαρτίας: χθες και σήμερα, η συγγραφέας δημιούργησε ένα πλέγμα υφασμένο από νήματα που ενώνουν τον εταιρισμό από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι σήμερα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της πορνείας.
  Νίκος Ελευθερόγλου: patrinorama.com.gr

  Στα σπίτια της αμαρτίας: Το νέο βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου
  Αthens Voice

  Στα σπίτια της αμαρτίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Εύας Νικολαΐδου στη σκιά της Ακρόπολη
  enikos.gr

  Μία δημοσιογραφική έρευνα για το φαινόμενο της πορνείας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ένα μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε από το Παρίσι και συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
  typologies.gr

  Ο αναγνώστης, μεταξύ άλλων, θα απολαύσει την αφήγηση της διασημότερης πόρνης της Αθήνας, της Γαβριέλλας Ουσάκοβα, στη μοναδική της συνέντευξη, το βιβλίο της οποίας εκδόθηκε πριν από τριάντα χρόνια. Μια πόρνη θρύλος που είχε πει τη γνωστή φράση: «Έγινα πόρνη διότι εγεννήθην έτσι».
  John Doe: booksandstyle.gr

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ εκπομπή Ζήνας Κουτσελίνη.
  facebook.com

  Συνέντευξη στην Δήμητρα Μακρή και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης, «Ξεκινάμε Μαζί».
  Ξεκινάμε Μαζί

  Αν και η συγγραφέας δεν στοχεύει στο συναισθηματισμό του αναγνώστη, η βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση ενός τόσο αιχμηρού θέματος αφήνει τελικά τη γλυκόπικρη εκείνη γεύση της κατανόησης και της συμπάθειας σε έναν κόσμο που τόσο την χρειάζεται.
  Παρουσίαση στην Εφημερίδα των Συντακτών:efsyn.gr

  Συνέντευξη της Εύας Νικολαΐδου στην εκπομπή της Έλσας Ποιμενίδου στην ΕΡΤ3
  youtube.com

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-135-9

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  14x20,5

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  296

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Νικολαΐδου Εύα
Η Εύα Νικολαΐδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και στο College of Journalism στο Λονδίνο, καθώς και κοινωνιολογία στο Mary Ward Center (Tutorial University). Παρακολούθησε στη Σορβόννη το Τμήμα Πολιτισμού και ακολούθως έκανε ένα stage στην εφημερίδα Le Monde. Το 1985, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης, τελείωσε στο Centre Formation du Journalisme το Τμήμα Τηλεόρασης.
Παρακολούθησε μαθήματα ρωσικής γλώσσας, καθώς και μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως ακροάτρια.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της από το γυναικείο περιοδικό Πάνθεον και συνέχισε στα περιοδικά Ταχυδρόμος, Ένα, Γυναίκα, Bazaar και στις εφημερίδες Κυριακάτικο Βήμα, Έθνος, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, περιοδικό Αν της Απογευματινής, Πρώτη, Εφημερίδα των Συντακτών κ.ά. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
Μέσα από την πολύχρονη καριέρα της είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με προσωπικότητες διεθνούς κύρους όπως οι Ίντιρα Γκάντι, Έντουαρντ Κένεντι, Γιασέρ Αραφάτ, Νίλντε Γιότι, αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Μάικ Δουκάκης, Σιμόν Βέιλ και πολλοί άλλοι.
Στην ΕΡΤ εργάστηκε περίπου 35 χρόνια. Από το 1990 έως το 2013 εργαζόταν στη Διεύθυνση Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών. Επί 20 χρόνια ήταν αρχισυντάκτρια της πολιτιστικής εκπομπής «9+1 Μούσες», η οποία πρόβαλλε τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας.
Μετά από 40 χρόνια καριέρας συνταξιοδοτήθηκε από την ΕΡΤ. Γι’ αυτή τη διαδρομή της βραβεύτηκε το 2019 από το Ίδρυμα Μπότση.