Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Τα φεγγάρια του θερισμού

Συγγραφέας: Γκούνα Κατερίνα
Κωδικός προϊόντος:
005917
Κανονική Τιμή 15,37 € Ειδική Τιμή 13,83 € (-10%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€
Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2010.
Μια διαθήκη, μια αναπάντεχη κληρονομιά, ένα χαμένο παιδί και η ατέρμονη αναζήτησή του.
Ερμιόνη, Ευγενία, Δάφνη.

Μητέρα, κόρη, εγγονή. Τρεις γυναίκες που δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους.
Σε δρόμους παράλληλους, ένας μοναχικός συγγραφέας που μετουσίωσε τις απώλειες της ζωής του σε έμπνευση και έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο.
Μια τραγική ιστορία που αρχίζει το 1950, σ’ ένα χωριό στο Δέλτα του Αλιάκμονα, με τον θάνατο μιας νέας γυναίκας πάνω στα γινωμένα στάχυα των απέραντων χωραφιών του άντρα της, ενός απ’ τους τελευταίους εναπομείναντες τσιφλικάδες. Μια πορεία που τελειώνει στο ίδιο μέρος, εβδομήντα χρόνια αργότερα, οδηγώντας στη δικαίωση και τη λύτρωση.
Στο προσκήνιο η Ειρήνη, η κληρονόμος, θα συνθέσει τα κομμάτια της ζωής των τριών γυναικών και όσων βρέθηκαν δίπλα τους, αποκαλύπτοντας, μέσα απ’ αυτές, την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, όπου η φτώχεια, η υπερπόντια μετανάστευση, η βία πάνω στον αδύναμο και η ατιμωρησία του ισχυρού δείχνουν να είναι κυρίαρχες στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.
Οι ηρωίδες πονούν, αγωνιούν, παλεύουν, ερωτεύονται, μα κυρίως ελπίζουν πως μέσα από τις στάχτες της ζωής τους θ’ ανακαλύψουν το δικό τους παράθυρο στο φως, ακριβώς όπως η Ελλάδα, μέσα απ’ τον όλεθρο του πολέμου και τα συντρίμμια του Εμφυλίου, βρήκε τον δρόμο προς το μέλλον, ένα μέλλον που επιφυλάσσει ποιος ξέρει τι άραγε…
Ίσως έναν νέο όλεθρο... Ίσως ένα παράθυρο προς την ελπίδα…
Είπαν για το βιβλίο

  Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που μέσα στις σελίδες του αποτυπώνονται ήθη, έθιμα, προκαταλήψεις και πεποιθήσεις μίας αλλοτινής για εμάς εποχής, που όμως συχνά-πυκνά οι επιπτώσεις τους είναι φανερές και στο σήμερα. Άραγε, ποιο μυστικό, ή, ποιο νόημα κρύβεται πίσω από τον αλληγορικό του τίτλο; Μήπως η συγγραφέας υπονοεί πως ό,τι θερίσει στην ζωή του ένας άνθρωπος, αυτό και θα λάβει;
  Κυριακή Γανίτη: dominicamat.blogspot.com

  Η Κατερίνα Γκούνα Στο Κανάλι Ένα 90,4 | 18.11.2021
  www.mixcloud.com

  Η συγγραφέας δεν χρησιμοποιεί την εύκολη οδό για να συγκινήσει τον αναγνώστη. Με κέρδισε από την πρώτη κιόλας σελίδα. Οι μεγάλες ανατροπές δημιουργούν έντονα συναισθήματα και προκαλούν μεγάλη αγωνία.
  Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης: methismenesistories.blogspot.com

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-104-5

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  14 x 21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  464

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Γκούνα Κατερίνα

Γεννήθηκε στην Κατερίνη, όπου και έζησε μέχρι που τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών σε δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς επίσης και σε ελληνικά σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας.

Έχει γράψει τα βιβλία: Επιτέλους παντρεύομαι, Οι όμορφοι γάμοι όμορφα καίγονται, Δρόμοι παλιοί, Επιστροφή στη χαμένη αθωότητα.