truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Οκτώ ήχοι για τη Μαργαρίτα

Κωδικός προϊόντος:
005956
Κανονική Τιμή 18,02 € Ειδική Τιμή 12,61 € (-30%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Η ζωή της Μαργαρίτας Βελισσαροπούλου θα ήταν ενδιαφέρουσα και μόνο από το γεγονός πως η «Μαριγώ» γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν από την Επανάσταση του ’21 και βίωσε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ανασύσταση του ελληνικού έθνους.

Όμως αυτό που κάνει τους Οκτώ Ήχους για τη Μαργαρίτα ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα είναι η γνωριμία και η καθοριστική σχέση της Μαριγώς με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η Μαριγώ Βελισσαροπούλου γεννήθηκε στη Νωνάκριδα, έζησε κοντά στον Γέρο του Μοριά τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, συμμετείχε στους αγώνες του, τον στήριξε στον εμφύλιο, μοιράστηκε την αγωνία και την πίκρα του στην περιβόητη δίκη και στη μετέπειτα φυλάκισή του και έκανε μαζί του ένα παιδί.

Βασιζόμενη σε τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα, η Αναστασία Ευσταθίου μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, στην ελληνική ύπαιθρο των αρματολών, στην Ύδρα της εξορίας, στο Ναύπλιο του Καποδίστρια και στην Αθήνα του Όθωνα και των πολιτικών δολοπλοκιών.

Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αποκαλύπτει μια λιγότερο γνωστή όψη της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Είπαν για το βιβλίο

  Η Αναστασία Ευσταθίου μιλάει για το βιβλίο της στην εφημερίδα
  ΠΡΩΤΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

  Συνέντευξη στον Χρήστο Δεμέτη:
  news247.gr

  Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αποκαλύπτει μια λιγότερο γνωστή όψη της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
  thebest.gr

  Το Magazine μίλησε με τη συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου, για το νέο της μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βιβλίων που σκιαγραφούν το 1821, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση.
  politis.com.cy

  Το βιβλίο “αποκαλύπτει” πολλές άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον αισθηματικό και προσωπικό του “κόσμο” που λίγοι γνωρίζουν, μέσα από τα μάτια του έρωτά του που ονομάζεται Μαργαρίτα Βελισσαροπούλου.
  protionline.gr

  Mια ηρωίδα δίπλα στον Γέρο του Μοριά
  Εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ»

  Συνέντευξη στη Μαίρη Γκαζιάνη
  polismagazino.gr

  Η ιστορική μελέτη που έγινε για τη συγγραφή του βιβλίου αξίζει συγχαρητήρια. Γίνεται μνεία των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων και μαχών με λεπτομέρειες που άλλοτε εντυπωσιάζουν και άλλοτε σοκάρουν.
  Ευαγγελία Θωμά: vivliotherapia.gr

  Συνέντευξη στη Μαίρη Γκαζιάνη
  www.polismagazino.gr

  Συνέντευξη στην Μαίρη Τσιλίκη:
  beautydaysbymary.blogspot.com

  Το βιβλίο αυτό της Ακρατινής συγγραφέως με τα πολλαπλά βραβεία και τις διακρίσεις για τα παιδικά της βιβλία, έρχεται επάξια να κερδίσει μια σημαίνουσα θέση στην ελληνική λογοτεχνία.
  Παναγιώτης Βάγιας: protionline.gr

  Ένα καλογραμμένο κι ουσιαστικό βιβλίο που μας δίνει άλλη μία εκδοχή του τότε και μας παρασύρει μέσα στις σελίδες του με αβίαστο τρόπο και μας οδηγεί στο φινάλε γεμάτους/ες από σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα μα και μεγάλη ευγνωμοσύνη. Ένα βιβλίο που αξίζει να αναζητήσετε κι εσείς.
  Κυριακή Γανίτη: vivliovamon.blogspot.com

  Συνέντευξη στην Βένια Αντωνίου:
  περιοδικό Say Yes

  Συνέντευξη στην Μαρία Τσακίρη:
  vivlio-life.gr

  Το βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στη γυναικεία φύση και θέληση, στον ίδιο τον Γέρο του Μοριά και την προσφορά του στον ελληνικό Αγώνα, αλλά και σε όλους εκείνους τους απλούς ανθρώπους που βίωσαν από κοντά τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες της Ελληνικής Επανάστασης.
  Λευκή Σαραντινού:fractalart.gr

  H συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου μίλησε στη Μαρκέλλα Μικέλη, στο Ράδιο Ε103 και στην εκπομπή Αρχίζουν από "Ε" για το βιβλίο της "ΟΚΤΩ ΗΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ"
  youtube.com

  Το παρόν βιβλίο είναι ένας λογοτεχνικός ποταμός αφήγησης που κατακλύζεται από ποικίλα συναισθήματα και εθνική υπερηφάνεια για τον ηρωικό αγώνα που έδωσε η ελληνική ψυχή του ΄21.
  Γιάννης Δ. Καραντζής: jkarantzis.blogspot.com

  Συνέντευξη στην Μαριάνθη Κουνιά
  parapolitika.gr

  Συνέντευξη στην Βένια Αντωνίου:
  sayyestothepress.gr

  Συνέντευξη στην Έφη Δούλη:
  Εφημερίδα: «Τα Μετέωρα»

  Συνέντευξη στην Κρίστυ Κουνινιώτη:
  Εφημερίδα: «Τα Μετέωρα»

  Με έναν παλμό γραφής σταθερό και λόγο ουσιαστικό, η συγγραφέας έχει ολοκληρώσει ένα πλήρες ιστορικό μυθιστόρημα με αναφορές σε όλες τις σημαίνουσες προσωπικότητες που συνέβαλαν σε συγκεκριμένους τομείς με τον έναν ή άλλο τρόπο στον αγώνα για την επίτευξη του στόχου της λευτεριάς.
  Σοφία Σιγάλα: sofiagebiblion.com

  Μέσα από μία εμπεριστατωμένη, ιστορικά έρευνα, η κυρία Ευσταθίου επιτυγχάνει με την ιδιαίτερη γραφή της να προσφέρει στον αναγνώστη την ανθρώπινη πλευρά των πρωταγωνιστών της Επανάστασης. Μία πλευρά η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Και μας εντυπωσιάζει, ακριβώς γιατί αγωνιστές, όπως ο Κολοκοτρώνης, τους θεωρούμε "ανώτερα όντα", πιο πάνω απο ανθρώπινα πάθη, έρωτες, αδυναμίες.
  Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου: aisthisis.gr

  Συνέντευξη στην Μαρία Μαυρουδή:
  sygrafognorimies.blogspot.com

  Συνέντευξη στην Βιολέτα Μπουλούγαρη:
  pna.gr

  Η συγγραφέας πάτησε πάνω σε ένα αληθινό μονοπάτι και με τον τρόπο της έφερε στην επιφάνεια με δεξιότητα, κάθε λεπτομέρεια που αφορά την πορεία αυτού του τόσο σημαντικού ζευγαριού εκείνης της ιστορικής περιόδου.
  Πάνος Νιάγκος: fractalart.gr

  Μέσα από την ιστορία της Μαργαρίτας, που μοιράστηκε είκοσι σχεδόν χρόνια από τη ζωή της με έναν άνθρωπο – σύμβολο για την Ιστορία της Ελλάδος, η συγγραφέας δημιουργεί έναν συμβολισμό για τις γυναίκες που βρίσκονται συχνά στη σκιά, αλλά έχουν περισσότερο και από ουσιαστική συμβολή στην κοινωνία.
  Αριάδνη-Παναγιώτα Φατσή: offlinepost.gr

  Αναστασία Ευσταθίου: «Το παρελθόν μας μάς ορίζει» συνέντευξη στην Έφη Δούλη:
  tameteora.gr

  Το βιβλίο με συνεπήρε. Χωρίς υπερβολή , ένιωθα πως ζούσα μέσα σε αυτό. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που κατά την ανάγνωσή μου ένιωθα να ανατριχιάζω. Με σιγουριά θα πω πως είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα τελευταία και το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα που έχω διαβάσει ποτέ.
  Κομελίδου Μαρία, Σπανού Ρωξάνη: markomselidodiktis.blogspot.com

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-160-1

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  14x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  440

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα