Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 19,90€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Σειρά Γυναίκες Συγγραφείς (6 τόμοι)

Κανονική Τιμή 86,92 € Ειδική Τιμή 51,96 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 19,90€

Στόχος της σειράς «Γυναίκες Συγγραφείς» είναι η ανάδειξη της γυναικείας γραφής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις αντιπροσωπευτικότερες μορφές της.

Γυναίκες συγγραφείς που μέσα από την πένα και τη σελίδα μπόρεσαν να εκφραστούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Γυναίκες που ξεπέρασαν τα εμπόδια της ζωής τους και κατάφεραν να γίνουν κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο του βιβλίου.
Ανακαλύψτε τις φωνές τους, ξαναδιαβάστε τα αγαπημένα σας βιβλία και εμπλουτίστε τη βιβλιοθήκη σας με βιβλία από γυναικεία πένα.

Η σειρά «Γυναίκες Συγγραφείς» περιλαμβάνει τα εξής 6 βιβλία:


Αποκτήστε τη σειρά «Γυναίκες Συγγραφείς» και γνωρίστε το συγγραφικό έργο σπουδαίων γυναικών που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον χώρο της λογοτεχνίας.
Χαρακτηριστικά
  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Ουσάκοβα Γαβριέλλα
Η Γαβριέλλα Ουσάκοβα γεννήθηκε στη Ρωσία στις 24 Μαΐου 1916 και ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Για 40 και πλέον χρόνια άσκησε το αρχαιότερο επάγγελμα. Ήταν ιερόδουλη διότι έτσι γεννήθηκε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία της. Τις δεκαετίες 1960, 1970, και 1980 η Γαβριέλλα ήταν γνωστή όχι μόνο στους πελάτες της αλλά και στον δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο. Το 1991 βρέθηκε στραγγαλισμένη στο διαμέρισμά της στην οδό Μάρκου Ευγενικού. Η βιαιότητα της δολοφονίας της σόκαρε την ελληνική κοινωνία.
Γεωργούλη Αλίκη
Η Αλίκη Γεωργούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και µεγάλωσε στην Πλατεία Αγάµων (σηµερινή Πλατεία Αµερικής), την εποχή που οι πλατείες της Αθήνας έµοιαζαν µ’ εξοχές. Αποφάσισε νωρίς να γίνει ηθοποιός. Αφού απορρίφθηκε από τις εξετάσεις του Εθνικού και της Σχολής του Κουν, έγινε η πρώτη µαθήτρια του Ροντήρη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών κι άρχισε αµέσως να παίζει στο θέατρο, διαλέγοντας πάντα αυτό που λέµε «ποιοτικά έργα» και καλούς ρόλους. Στη διάρκεια της Επταετίας δεν δούλεψε σαν ηθοποιός – δεν µπορούσε να δουλέψει λόγω των προοδευτικών (αριστερών) της πεποιθήσεων. Πέρασε την Επταετία µεγαλώνοντας το γιο της και κάνοντας µεταφράσεις θεατρικών έργων ή δουλεύοντας στην Εταιρεία Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη. Το 1981 άνοιξε µόνη της το Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ στου Ψυρρή, στην πιο «ντεµοντέ» τότε περιοχή της πόλης. Το Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ ευδοκίµησε σ’ όλη τη δεκαετία του ’80, κι η Αλίκη κατάφερε να το κρατήσει ζωντανό µέχρι το τέλος. Πέθανε το 1995, στις αρχές του καλοκαιριού.