truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Σειρά Σωκράτης

Κωδικός προϊόντος:
004579
Κανονική Τιμή 59,36 € Ειδική Τιμή 35,62 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Μια σειρά για τη ζωή, τη δίκη και τον θάνατο του Σωκράτη, όπως τα κατέγραψαν οι μαθητές και βιογράφοι του μεγάλου φιλόσοφου. 

5 τόμοι με έργα του Πλάτωνα, του Ξενοφώντα και του Διογένη Λαέρτιου. 
Ο Σωκράτης, ο μεγάλος φιλόσοφος της αρχαιότητας και ίσως ο σπουδαιότερος όλων των εποχών, δεν άφησε γραπτά έργα.

Ιδιαίτερη προσωπικότητα, ο Σωκράτης δεν φοβόταν να λέει την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτή ήταν δυσάρεστη. Δημιούργησε έτσι πιστούς οπαδούς αλλά και φανατικούς εχθρούς, που δεν δίστασαν να τον οδηγήσουν στο δικαστήριο.

Οι μαθητές του Σωκράτη και οι βιογράφοι του κατέγραψαν με γλαφυρότητα την χαρακτηριστική του προσωπικότητα, τον λόγο του και τη δημόσια ζωή του. Χάρη σε αυτούς γνωρίζουμε σήμερα λεπτομέρειες για τον Σωκράτη. 

Ωστόσο, συχνά οι καταγραφές αυτές διαφέρουν. Έτσι, για παράδειγμα, η Απολογία του Σωκράτη καταγράφεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές από τον Πλάτωνα κι από τον Ξενοφώντα, παρουσιάζοντας δύο διαφορετικές εκδοχές της προσωπικότητας του μεγάλου φιλοσόφου. Αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς συγκριτικά τα κείμενα αυτά, ώστε να έχει πληρέστερη εικόνα. 

Η Σειρά "Σωκράτης" περιλαμβάνει όλα τα έργα του Πλάτωνα και του Ξενοφώντα που αναφέρονται στη δίκη, στην καταδίκη και στον θάνατο του Σωκράτη. Επίσης, περιλαμβάνει τον τόμο των Βίων Φιλοσόγων του Διογένη Λαέρτιου που αφορά στον φιλόσοφο.

Συγκεκριμένα: 

- Πλάτων - Απολογία: η απολογία του Σωκράτη στο δικαστήριο, κατά τον Πλάτωνα.
- Πλάτων - Κρίτων: ο Σωκράτης, φυλακισμένος μετά την καταδίκη του, πληροφορείται πως επίκειται ο θάνατός του. 
- Πλάτων - Φαίδων: οι τελευταίες στιγμές του Σωκράτη και η γαλήνια στάση του απέναντι στον θάνατο.
- Ξενοφών - Απολογία: η απολογία του Σωκράτη στο δικαστήριο, κατά τον Ξενοφώντα. 
- Διογένης Λαέρτιος - Βίοι Φιλοσόφων, τόμος 1.


Χαρακτηριστικά
  • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

    14x21

  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Ξενοφών
Ο Ξενοφών γεννήθηκε ανάμεσα στα 440 και 425 π.Χ. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια της Αθήνας και ως νέος υπήρξε μαθητής του Σωκράτη. Η αγάπη του για τη στρατιωτική ζωή, υπερνίκησε την κλίση του προς τη φιλοσοφία. Το 401 π.Χ. πήγε στην Περσία, όπου ακολούθησε τον Κύρο στην εκστρατεία του εναντίον του αδελφού του Αρταξέρξη Β΄. Συνέπραξε με τον Σπαρτιάτη βασιλιά Αγησίλαο, τον οποίο θαύμαζε, και στη μάχη της Κορωνείας πολέμησε εναντίον της πατρίδας του. Πέθανε γύρω στο 355 π.Χ.
Πλάτων

Ο Πλάτωνας γεννήθηκε περί το 427 π.Χ., γόνος επιφανούς Αθηναϊκής οικογένειας. Έλαβε σπουδαία παιδεία και γνώρισε τα ελληνικά φιλοσοφικά ρεύματα. Αυτός όμως που διαμόρφωσε καθοριστικά την ηθική και πνευματική του υπόσταση ήταν ο Σωκράτης, με τη ζωή του, τη φιλοσοφία και τον θάνατό του. Ο μεγάλος φιλόσοφος ήταν αιτία να στραφεί ο νεαρός Πλάτων στη φιλοσοφία, και η Σωκρατική εννοιολογία αποτέλεσε βάση για τη δημιουργία της κατοπινής Πλατωνικής θεωρίας των Ιδεών. Ο Πλάτωνας ερμήνευσε βαθύτατα τον Σωκράτη ως άνθρωπο και διδάσκαλο, και αποτύπωσε την προσωπικότητά του σε πολλά έργα του.

Ταξίδεψε στην Αίγυπτο, την Κυρήνη και τη Μεγάλη Ελλάδα, όπου προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να εφαρμόσει τις πολιτικές αρχές του στην οργάνωση των ελληνικών πόλεων της Σικελίας. Το 387 π.Χ. ίδρυσε στην Αθήνα την Ακαδημία, περίφημο κέντρο της φιλοσοφίας και των Μουσών, που διατηρήθηκε σχεδόν δέκα αιώνες, μέχρι τους χρόνους του Ιουστινιανού. Ο Πλάτων αφοσιώθηκε στη διδασκαλία ως τον θάνατό του, το 348 π.Χ.

Σε αντίθεση με το έργο πολλών άλλων στοχαστών της αρχαιότητας, τα έργα του Πλάτωνα σώζονται ως σήμερα ακέραια. Όλα σχεδόν ανήκουν στο είδος του διαλόγου (πλατωνικός διάλογος), που αναδεικνύει τον Πλάτωνα όχι μόνο ως κορυφαίο φιλόσοφο, αλλά και ως αληθινό ποιητή. Τα πιο γνωστά έργα του είναι η Απολογία, το Συμπόσιο, η Πολιτεία, ο Φαίδων, και άλλα. Η φιλοσοφία του -ηθική, οντολογική, πολιτική- είναι το θεμέλιο του ιδεαλισμού.