Βίοι φιλοσόφων Α΄-Β΄

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ, 1, Βίοι φιλοσόφων 1, 2

Βίοι φιλοσόφων Α΄-Β΄

Original price was: 18,80 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 15,04 €.

Προηγούμενη τιμή: 15,04 .

In stock
Άπαντα 1
Διογένης Λαέρτιος

Original price was: 18,80 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 15,04 €.

Προηγούμενη τιμή: 15,04 .

ΚΩΔΙΚΟΣ: 000303
ISBN: 9789603523055
ΣΕΛΙΔΕΣ: 296
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Χαρτόδετο
ΓΛΩΣΣΑ: Αρχαίο κείμενο - Νεοελληνική μετάφραση
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12,5x21

Περιγραφή

Οι Βίοι Φιλοσόφων Α΄-Β΄ του Διογένη Λαέρτιου αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές για την ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Μέσα από βιογραφίες, ανέκδοτα, φιλοσοφικές δοξασίες και ιστορικές πληροφορίες, ο Διογένης Λαέρτιος παρουσιάζει τις απαρχές της ελληνικής σκέψης και τις σημαντικότερες μορφές της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου.

Στο Α΄ βιβλίο περιλαμβάνονται οι Επτά Σοφοί και άλλοι πρωτοπόροι στοχαστές, όπως ο Θαλής, ο Σόλων, ο Αναξίμανδρος και ο Αναξαγόρας.

Το Β΄ βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Σωκράτη και στους μαθητές του, μεταξύ των οποίων ο Ξενοφών, ο Αρίστιππος, ο Ευκλείδης, ο Σιμμίας και ο Κέβης. Μέσα από τις σελίδες του έργου αναδεικνύεται η εξέλιξη της φιλοσοφίας από τους πρώτους σοφούς έως τις σωκρατικές σχολές.

Το έργο του Διογένη Λαέρτιου αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, των προσωκρατικών φιλοσόφων, του Σωκράτη και της ιστορίας των φιλοσοφικών σχολών της αρχαιότητας.

Ο τόμος περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική απόδοση, εισαγωγή και σχολιασμό.

Διογένης Λαέρτιος

Βιογράφος, 3ος αι. μ.Χ.

Ο Διογένης Λαέρτιος (3ος αι. μ.Χ.) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές για τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Είναι γνωστός κυρίως για το έργο του Βίοι και Γνώμαι των εν Φιλοσοφία Ευδοκιμησάντων, γνωστότερο ως Βίοι Φιλοσόφων, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές για τη ζωή και τη διδασκαλία των φιλοσόφων της αρχαιότητας.

Μέσα από το έργο του διασώζονται πολύτιμες πληροφορίες για τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τους Κυνικούς, τους Στωικούς, τον Επίκουρο και πολλές άλλες σημαντικές μορφές της ελληνικής σκέψης. Οι βιογραφίες, οι φιλοσοφικές δοξασίες, τα ανέκδοτα και τα αποσπάσματα που παραθέτει αποτελούν συχνά μοναδικές μαρτυρίες που δεν διασώζονται από άλλες πηγές.

Παρότι ελάχιστα είναι γνωστά για τη ζωή του, το έργο του Διογένη Λαέρτιου παραμένει αναντικατάστατο για τη μελέτη της ιστορίας της φιλοσοφίας και της πνευματικής ζωής της αρχαιότητας. Μέχρι σήμερα αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς για ερευνητές, φοιτητές και αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και την εξέλιξη των φιλοσοφικών σχολών.