Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

espaEΤΠΑ

Ανεμόγερτος

Κωδικός προϊόντος:
005902
Κανονική Τιμή 16,96 € Ειδική Τιμή 15,27 € (-10%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Ο Ανεμόγερτος είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο τρυφερότητα που, άλλοτε κωμικά και άλλοτε τραγικά, εξιστορεί τον αγώνα ενός ανθρώπου να αναμετρηθεί με την αδικία, να ζυγίσει τις δυνάμεις του και να προχωρήσει τη ζωή του. Αποτελεί καταγραφή βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και μιλάει για την παγίδα των προσδοκιών, τις συνέπειες ενός κρυμμένου τραύματος και τη διατήρηση της ελπίδας.

Ο ήρωας αυτού του βιβλίου είναι ένας άνθρωπος που βίωσε την απώλεια και την ολοκληρωτική καταστροφή των ονείρων του. Όταν συνέβη αυτό, αναγκάστηκε να αποδεχτεί την ήττα του –κάτι που θα μπορούσε να τον τρελάνει και εν μέρει το κατάφερε–, ενώ υπομένοντας τον πόνο του, κατέφυγε σε μια άλλη πραγματικότητα ώστε να μπορέσει να ζήσει. Στην πορεία, αναμετρήθηκε με δεκάδες ατυχίες που του συνέβησαν, γνώρισε απίθανους τύπους (φίλους μα και εχθρούς) και όλο αυτό τον δίδαξε πώς να διαχειριστεί τον εαυτό του, το τραύμα του, τις αλλεπάλληλες κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη.

Ένα βιβλίο που εξυμνεί τη ζωή και μιλά για όλες εκείνες τις φορές που αδικούμαστε, γονατίζουμε, και σηκωνόμαστε πάλι στα πόδια μας ώστε να κερδίσουμε μια επόμενη μάχη.
Είπαν για το βιβλίο

  Ένα βιβλίο που εξυμνεί τη ζωή και μιλά για όλες εκείνες τις φορές που αδικούμαστε, γονατίζουμε, και σηκωνόμαστε πάλι στα πόδια μας ώστε να κερδίσουμε μια επόμενη μάχη.
  www.palmosnews.gr

  Η γραφή του συγγραφέα σε αυτό το έργο, άλλοτε κωμική και άλλοτε τραγική, δεν παύει στιγμή να είναι βαθιά συναισθηματική και την αγαπήσαμε για την ευθύτητα και την αμεσότητά του. Το έργο είναι γεμάτο τρυφερότητα και η πλοκή του δεν σε υποψιάζει για την ανατροπή του τέλους.
  ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ: www.literature.gr

  Συνέντευξη στην Έμυ Ντούρου
  www.documentonews.gr

  Απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Γεώργιου Ελ. Τζιτζικάκη
  soundcloud.com

  Η Ξένια Στούκα επιλέξει βιβλία από την Ελληνική Λογοτεχνία για να σας κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι.
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗΣ - Παρουσίαση Βιβλίου ΑΝΕΜΟΓΕΡΤΟΣ
  Τv o clock

  Aπό την αρχή του βιβλίου, λοιπόν, καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι το βιβλίο είναι βιωματικό που σκοπό έχει, παρουσιάζοντας τις δύσκολες καταστάσεις που ο ήρωας βιώνει, να πετύχει τον επαναπροσδιορισμό της αξίας της ζωής και την εκτίμηση ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε σε ανούσιες σκέψεις και κενά συναισθήματα!
  Τζούλια Πουλημενάκου: www.epi-logou.gr

  Ο Ανεμόγερτος είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο τρυφερότητα που, άλλοτε κωμικά και άλλοτε τραγικά, εξιστορεί τον αγώνα ενός ανθρώπου να αναμετρηθεί με την αδικία, να ζυγίσει τις δυνάμεις του και να προχωρήσει τη ζωή του. Αποτελεί καταγραφή βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και μιλάει για την παγίδα των προσδοκιών, τις συνέπειες ενός κρυμμένου τραύματος και τη διατήρηση της ελπίδας.
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ: methismenesistories.blogspot.com

  Ο Ανεμόγερτος είναι ένα αυτοβιογραφικό, ψυχογραφικό και φιλοσοφικό δοκίμιο με απροσδόκητα τραγικό και συγκλονιστικό φινάλε, ένα μάθημα ζωής που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, γραμμένο με άφθονο λυρισμό, αυτοσαρκασμό και κωμικοτραγική διάθεση. Ο τόνος είναι συχνά δηκτικός και ειρωνικός και άλλοτε τρυφερός και συγκινητικός. Πάντοτε, όμως, διατηρεί τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τον συγγραφέα.
  Λεύκη Σαραντινού: tetragwno.gr

  Είναι γλαφυρός, υπέρ-αναλυτικός αλλά δεν κουράζει πουθενά! Προσφέρει απολαυστική αναγνωστική εμπειρία, η ιστορία εξελίσσετε με ενδιαφέρον, με καλή αφήγηση και δομημένο λόγο
  ΤΖΕΝΗ ΚΟΥΚΙΔΟΥ: www.koukidaki.gr

  Συνέντευξη στην Μαρία Τσακίρη
  www.vivlio-life.gr

  Ο λόγος του έργου είναι συναρπαστικός και με ανατροπές όσο και τρυφερός, με αρκετά συναισθηματικά μέρη που συγκινούν, όμως το χιούμορ σβήνει τα τραγικά μέρη του βιβλίου, κάτι που οφείλει να πράττει και ο καθένας μας στη ζωή του. Όμως, όσα και να γράψουμε δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα επίπεδα του έργου που ο κάθε αναγνώστης θα εισπράξει διαβάζοντάς το. Εκτιμούμε πως θα συνεχίσει να αγαπιέται από πολλούς και θα αφήσει το σημαντικό χνάρι του στην ελληνική λογοτεχνία, και εμείς οφείλουμε να σας προτείνουμε το αυτονόητο: Διαβάστε το!
  Τατιάνα Ρήμου: artofliving.gr

  Ο «Ανεμόγερτος» του Γεωργίου Ελ Τζιτζικάκη είναι ένα βιβλίο-μάθημα ζωής, μέσα στο οποίο ο κάθε αναγνώστης θα βρει αναρίθμητα κοινά στοιχεία και καταστάσεις απόλυτα οικείες.
  Κλειώ Τσαλαπάτη: filoithslogotexnias.blogspot.com

  Μέσα από τραγικά γεγονότα και κωμικά περιστατικά, μέσα από ταξίδια στη Λιθουανία και τη Κρήτη ο Γιώργος θα γνωρίσει ανθρώπους που θα του συμπαρασταθούν, ανθρώπους που θα τον εκμεταλλευτούν, ανθρώπους που θα γίνει φάροι στη δική του ζωή. Και μέσα από όλα αυτά ο Γιώργος θα γνωρίσει αληθινά τον Γιώργο. Με ένα φινάλε συγκλονιστικό ο Γιώργος θα καταφέρει να βρει τη λύτρωσή του και την κάθαρση της ψυχής του…
  Xρυσή-Σίσυ Αγγλίδου: aisthisis.gr

  Γιώργος Τζιτζικάκης, μιλάει στην Λεύκη Σαραντινού για τον "Ανεμόγερτο"
  www.bookia.gr

  Αν με ρωτούσαν ποιο είναι το νόημα, τελικά, του βιβλίου, η απάντησή μου είναι ο ύμνος στη ζωή. Η ζωή είναι γλυκιά παρά τις όποιες αντιξοότητες και άσχημες στιγμές που θα συναντήσουμε στον δρόμο μας. Θέλει θάρρος η ζωή! Ακόμη κι αν ξεκινάμε ως ανεμόγερτοι, μπορούμε να παλέψουμε και να τα καταφέρουμε.
  Κυριακή Γανίτη: dominicamat.blogspot.com

  Ο «Ανεμόγερτος» είναι ένα τρυφερό και ρεαλιστικό μυθιστόρημα που, μέσα από τις περιπέτειες και τις δυσκολίες του αφηγητή, χαρίζει αισιοδοξία και άφθονη τροφή για σκέψη γύρω από την αυτοεκτίμησή μας, τον ρόλο μας στη ζωή, τα πραγματικά μας «θέλω» και πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος και την ένταση.
  Πάνος Τουρλής: www.vivliokritikes.com

  Η πένα του κυρίου Τζιτζικάκη σε αυτό το ρεαλιστικό, θα έλεγα, μυθιστόρημα, είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όχι απλώς εκφράζει αμεσότητα, αλλά έχει κανείς την αίσθηση πως βρίσκεται ο ίδιος απέναντί μας και ακούμε την ίδια του τη φωνή να μας διηγείται όλα αυτά. Το γεγονός πως μπορεί αρκετές φορές και καταφέρνει να αυτοσαρκάζεται, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.
  Λίτσα Κοντογιάννη: mesotexnis.gr

  Ο “Ανεμόγερτος” διαφέρει από τα κλασικά μυθιστορήματα και αποτελεί ένα δημιούργημα ψυχής -σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται αυτή- καλώντας τον αναγνώστη να πλεύσει μαζί του γυμνός από φοβίες, ταμπού και στερεότυπα. Ένα βιβλίο για δεινούς κολυμβητές.
  Σοφία Κραββαρίτη: musetrap7.wordpress.com

  Ένα βιβλίο ενάντια στην παραίτηση από τη ζωή
  Συνέντευξη στην Μαριάνθη Κουνιά, parapolitika.gr

  Συνέντευξη στην Εύα Νάτση
  youtube.com

  Ο Γιώργος Τζιτζικάκης παρουσιάζει το βιβλίο του στον Δημήτρη Μεϊδάνη
  –ΕΡΑ Β΄ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ webradio.ert.gr

  O Γιώργος Τζιτζικάκης μιλάει για το βιβλίο του στην Άννα Πατέρα:
  meareseitobiblioafou.blogspot.com

  Εκπομπή «TαΛέμεΟΛΑ» με τον Παντελή Σπυριδάκη συνέντευξη του Γιώργου Τζιτζικάκη:
  www.mixcloud.com

  Τελειώνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως αυτό το πόνημα, είναι μια αισιόδοξη νότα για τα ελληνικά γράμματα, καθώς λειτουργεί ευεργετικά προς όφελος του αναγνώστη, δίνοντάς του τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψει το μονοπάτι της ελπίδας μιας άλλης ζωής. Αυτή που πραγματικά του αρμόζει να ζήσει…
  Παύλος Ανδριάς: aylogyrosnews.gr

  Θα ξεκινήσω με αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στο βιβλίο αυτό και δεν είναι άλλο από τη γραφή του συγγραφέα. Πραγματικά κύριε Τζιτζικάκη, σας βγάζω το καπέλο, δηλώνω μεγάλη φαν.
  Ρωξάνη Σπανού: facebook.com

  Ο Γεώργιος Τζιτζικάκης ξεδιπλώνει με μία αφηγηματική ευφυΐα και δεξιοτεχνία, μία πραγματικότητα που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν αναγνώστη του βιβλίου, καθώς καταφέρνει επιδέξια να ακουμπήσει διάφορες ευαίσθητες χορδές και να πυροδοτήσει τον τρόπο σκέψης του, στρέφοντας τον σε νέα μονοπάτια, για τον καθένα χωριστά [...]
  Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη: vivlionorizontes.com

  Κυρίως αυτό είναι το κέρδος εκείνου που έχει μια δεύτερη ευκαιρία και δεν πεθαίνει , καθώς εκτιμά τη ζωή και αναθεωρεί για πολλά πράγματα.
  http://vivliogaitanaki.pythonanywhere.com/

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-069-7

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  14x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  368

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Τζιτζικάκης Γεώργιος Ελ.
Ο Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης γεννήθηκε το 1981, ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσιες Σχέσεις, από το 2008 κατέχει τον τίτλο του Reiki Therapist of Usui System of Natural Healing, και έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον χώρο της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια. Στα δεκαεπτά του κερδίζει βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά του «Ο Ζητιάνος» και εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σιωπή... η δυνατότερη κραυγή» Έκτοτε, έχει γράψει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, θεατρικά έργα, παραμύθια και στίχους για τραγούδια. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας ως αξιολογητής κειμένων και σύμβουλος εκδόσεων και αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν στη λογοτεχνία, τη μουσική και το θέατρο, ενώ επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί με την παραγωγή μουσικών εκπομπών στο ραδιόφωνο. Το 2015 και 2016, τα μυθιστορήματα «Τ' αηδονιού το δάκρυ» και «Ένα δράμι δύναμης», ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες στα Βραβεία Βιβλίου Public και κατέκτησαν το καθένα από μια θέση ανάμεσα στα δέκα επικρατέστερα στις κατηγορίες «Ελληνικό Μυθιστόρημα» και «Ηρωίδα Έμπνευση». Ο «Παραθεριστής» είναι το όγδοο βιβλίο του συγγραφέα και αποτελεί ένα auto-fiction μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες, η καταγραφή του οποίου αποτέλεσε για τον ίδιο ένα πρότυπο θεραπευτικό πείραμα.