truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

1984

Graphic Novel
Κωδικός προϊόντος:
005898
Κανονική Τιμή 19,08 € Ειδική Τιμή 9,54 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Στα αριστοτεχνικά χέρια του Fido Nesti, το σημαντικότερο έργο του Τζωρτζ Όργουελ βρίσκει την πρώτη του διασκευή σε κόμικς.

Το 1984 αφηγείται την ιστορία του φοβισμένου Γουίνστον Σμιθ, ο οποίος ζει σε έναν κόσμο απόλυτης καταπίεσης. Στην Ωκεανία το να έχεις ελεύθερη σκέψη θεωρείται βαρύτατο έγκλημα.

Σε μια κοινωνία όπου έχει θεσμοθετηθεί το ψέμα, ο Γουίνστον επαναστατεί και, στη λαχτάρα του για αλήθεια και ελευθερία, διακινδυνεύει τη ζωή του αφήνοντας τον εαυτό του να ερωτευτεί μια όμορφη συνάδελφό του, την Τζούλια, και να στραφεί ενάντια στο καθεστώς.

Εκδεδομένο για πρώτη φορά το 1949, το προφητικό έργο του Όργουελ βρίσκει την απεικόνισή του σε αυτό το λαμπρό graphic novel.

Είπαν για το βιβλίο

  Και τα δύο βιβλία είναι αξιόλογα, ευανάγνωστα και χρήσιμα για σκεπτόμενους ανθρώπους, χάρη και στην προσπάθεια του Κάκτου που παρέδωσε μια καλαίσθητη διπλή έκδοση στους αναγνώστες του, ανεβάζοντας τον πήχη στα graphic novel που κυκλοφορούν.
  Αρης Γαβριελάτος: a8inea.com

  Βρήκα πολύ ευρηματική αυτήν την κίνηση, δηλαδή να παραμείνει το κείμενο ίδιο με το πρωτότυπο και να προστεθούν κόμικς που να απεικονίζουν απόλυτα τα όσα αναφέρονται μέσα σε αυτό. Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δίνεται ένας αέρας αναζωογόνησης στα βιβλία, αλλά όλο και περισσότερος κόσμος θα τα αναζητήσει γιατί προσφέρουν το κάτι διαφορετικό.
  Κυριακή Γανίτη: dominicamat.blogspot.com

  Τα βιβλία του Τζωρτζ Όργουελ σε graphic novel.
  EK LIFE

  Η Δέσποινα Σαββοπούλου παρουσιάζει βιβλία για την τέχνη και τον πολιτισμό.
  Ελεύθερος Τύπος

  Τότε που ο Μεγάλος Αδερφός ήταν μακρινή φαντασία.
  EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

  To κλασικό 1984 του Τζορτζ Οργουελ στην πρώτη του graphic novel διασκευή από τον Bραζιλιάνο Φίντο Νέστι. Εκφραστικά πρόσωπα κινούνται σε σελίδες όπου το δραματικό κόκκινο αλλά και τα σκούρα χρώματα υποβάλλουν εντυπωσιακά την εφιαλτική και σκοτεινή ατμόσφαιρα του καταπιεστικού καθεστώτος της Ωκεανίας. Μια πολύ καλή μύηση στο έργο του Οργουελ για νέους αναγνώστες.
  Γιώργος Σκαμπαρδώνης: tovima.gr

  Η μεταφορά του βιβλίου σε graphic novel είναι υποδειγματική. Ο εικονογράφος ακολουθεί το βιβλίο δίχως να παραποιεί στο ελάχιστο το αρχικό του νόημα. Η εφιαλτική ατμόσφαιρα επιτυγχάνεται μέσω της ακρίβειας της εικονογράφησης.
  Βασίλης Κουτσιαρής: kosvoice.gr

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-064-2

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Νίνα Μπάρτη - Γιώργος Προεστός

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  20x27

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  224

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Όργουελ Τζωρτζ

O George Orwell, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ, ήταν Βρετανός συγγραφέας, λογοτέχνης και δημοσιογράφος. Γεννημένος το 1903 στην Ινδία, σπούδασε ως υπότροφος στο Eton. Το 1922 διορίστηκε ως αστυνομικός αξιωματούχος στη Βιρμανία, απ’όπου παραιτήθηκε μετά από 6 χρόνια. Έκτοτε έζησε φτωχική ζωή στο Παρίσι και στο Λονδίνο, αλλάζοντας περιστασιακά επαγγέλματα και συναναστρεφόμενος περιθωριακούς, απορρίπτοντας συνειδητά τον αστικό τρόπο ζωής. Συμμετείχε στον Ισπανικό Εμφύλιο στο πλευρό της δημοκρατικής πολιτοφυλακής, όπου και τραυματίστηκε. Με την έναρξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Όργουελ τοποθετήθηκε στην Ινδική υπηρεσία του BBC και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Πέθανε το 1950 σε νοσοκομείο του Λονδίνου, από φυματίωση.

Ο Όργουελ υπήρξε από τα φοιτητικά του κιόλας χρόνια πολυγραφότατος. Μετέφερε τις προσωπικές του εμπειρίες, την ιδεολογία του και τη δημοσιογραφική του έρευνα σε πολλά από τα βιβλία του (Μέρες της Βιρμανίας, Η κόρη του παπά, Ο δρόμος προς την αποβάθρα του Γουίγκαν, Πεθαίνοντας στην Καταλωνία, Η παγίδα του χρήματος). Τα δυο σπουδαιότερα έργα του είναι αριστουργήματα που περιλαμβάνονται συνήθως στα 100 βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας που πρέπει να διαβάσει κανείς οπωσδήποτε:  Η φάρμα των ζώων (1944) και 1984 – Ο Μεγάλος Αδερφός (1949).

Το έργο του, που δημιούργησε 'σχολή', χαρακτηρίζεται από ξεκάθαρο πεζό λόγο, συνειδητότητα των κοινωνικών ανισοτήτων, αντίθεση στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και αφοσίωση στον δημοκρατικό σοσιαλισμό.

FIDO NESTI
Ο Fido Nesti γεννήθηκε στο Σάο Πάολο το 1971. Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, εργάζεται στις εικονογραφήσεις και στα κόμικς πάνω από 30 χρόνια. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα όπως τα The New Yorker, Rolling Stone και Americas Quarterly, καθώς και σε πολλές άλλες εκδόσεις.