Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Σειρά Υγεία και Διατροφή (6 τόμοι)

Συγγραφέας: Γαληνός, Ιπποκράτης
Κωδικός προϊόντος:
004521
Κανονική Τιμή 87,98 € Ειδική Τιμή 43,99 € (-50%)
percentage background
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€
Σειρά 6 τόμων με θέμα την υγεία, τη διατροφή και γενικά τον τρόπο ζωής από την οπτική των μεγαλύτερων ιατρών της αρχαιότητας. Περιλαμβάνονται:

  • Ιπποκράτης, τόμος 5-6 (Περί διαίτης, Περί διαίτης οξέων, Περί διαίτης υγιεινής, Περί τροφής, Περί υγρών χρήσεως)
  • Γαληνός. τόμοι 26-27, με το έργο «Υγιεινά»
  • Γαληνός, τόμος 28 (Περί των εν ταις τροφαίς δυνάμεων)
  • Γαληνός, τόμος 29 (Περί εθών, Περί ευχυμίας και κακοχυμίας, Περί λεπτυνούσης διαίτης, Περί μελαγχολίας, Περί του δια της μικράς σφαίρας γυμνασίου, Περί αφροδισίων) Τα βιβλία περιλαμβάνουν το αρχαίο κείμενο και τη νεοελληνική μετάφραση.
Χαρακτηριστικά
  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Γαληνός
Ο Γαληνός, ο μεγαλύτερος γιατρός της αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη, ίσως και ισάξιός του, γεννήθηκε στην Πέργαμο το 129 μ.Χ. Γιος του αρχιτέκτονα και μαθηματικού Νικομάχου, έλαβε επιμελημένη μόρφωση, αρχικά φιλοσοφική και κατόπιν ιατρική. Η αντιμετώπιση του ανθρώπινου σώματος ως ενιαίου συνόλου που στην υγιή του κατάσταση το χαρακτηρίζει η απόλυτη ισορροπία και το μέτρο, καθιστούν το έργο του ενδιαφέρον ακόμα και στη σημερινή εποχή της αλματώδους τεχνολογικής προόδου
Ιπποκράτης
Ο Ιπποκράτης γεννήθηκε στην Κω το 460 π.Χ. Κατά την παράδοση, οι ρίζες της γενιάς του έφταναν ως τον Ασκληπιό και τον Ηρακλή. Οι πρόγονοί του ήταν βασιλείς, άρχοντες και ιερείς-γιατροί. Άσκησε την Ιατρική αρχικά στη γενέτειρά του και στη συνέχεια περιόδευσε σε πολλά μέρη. Πέθανε στη Θεσσαλία σε βαθύ γήρας, περίπου 90 ετών. Ο Ιπποκράτης αποτελεί τομή στην ιστορία της Ιατρικής. Με αυτόν ανοίγει η εποχή της «επιστημονικής Ιατρικής», όπως νοείται ο όρος επιστήμη σήμερα.