truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Σειρά "Μεγάλοι Αρχαίοι ταξιδευτές" (16τόμοι)

Κωδικός προϊόντος:
004551
Κανονική Τιμή 226,84 € Ειδική Τιμή 113,42 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Αν ο πολυταξιδεμένος Οδυσσέας είναι μυθικό πρόσωπο των αρχαίων χρόνων, ο Ηρόδοτος, ο Παυσανίας, και πολλοί άλλοι αρχαίοι συγγραφείς είναι απόλυτα υπαρκτοί ταξιδευτές, που κατέγραψαν αναλυτικά όσα ενδιαφέροντα και αξιοπερίεργα συναντούσαν στα ταξίδια τους.

Το έργο τους αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη αρχαιολογία, καθώς μας μεταδίδουν έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών για τους τόπους που επισκέφτηκαν.

Η σειρά «Μεγάλοι Ταξιδευτές της Αρχαιότητας» περιλαμβάνει 16 βιβλία που θα σας ταξιδέψουν στον τόπο και τον χρόνο:

  • Περιηγήσεις του Παυσανία (10 τόμοι): Ο πιο φημισμένος περιηγητής της αρχαιότητας κατέγραψε πληροφορίες για τους λατρευτικούς τόπους, τους μύθους, την ιστορία, και την οικονομία των διαφόρων περιοχών της Αρχαίας Ελλάδας.
  • Ελάσσονες Γεωγράφοι (3 τόμοι): Από την Ελλάδα ως τον παγωμένο βορά και τις στήλες του Ηρακλή, οι Ελάσσονες Γεωγράφοι γύρισαν τα όρια του τότε γνωστού κόσμου. (Άννων, Σκύλαξ, Ηρακλείδης ο κριτικός, Διονύσιος του Καλλιφώντος, Διονύσιος ο Βυζάντιος, Αγαθαρχίδης ο Κνίδιος, Πυθέας ο Μασσαλιώτης, Αρτεμίδωρος ο Εφέσιος).
  • Ηρόδοτος – Βιβλίο Β’ (Ευτέρπη): Οι διηγήσεις του Ηρόδοτου από το ταξίδι του στην Αίγυπτο, γεμάτες παράξενα έθιμα, ιστορίες που μπερδεύονται με μύθους, και ξένους θεούς, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο.
  • Ξενοφών – Κύρου Ανάβασις (2 τόμοι): Στρατιωτικός και όχι περιηγητής, ο Ξενοφών στην Κύρου Ανάβαση καταγράφει, εκτός από την ιστορία της εκστρατείας των Ελλήνων μισθοφόρων στο πλευρό του Κύρου, αναλυτικά στοιχεία για τους τόπους του μεγάλου αυτού ταξιδιού.
Χαρακτηριστικά
  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Γεωγράφοι (Ελάσσονες)
Ελάσσονες Γεωγράφοι ονομάζονται συνήθως όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς που συνέθεσαν μικρότερα γεωγραφικά και περιηγητικά έργα, εκτός των δύο μεγάλων γεωγραφικών έργων του Κλαύδιου Πτολεμαίου και του Στράβωνα και του περιηγητικού έργου του Παυσανία. Το σύνολο των έργων των Ελασσόνων Γεωγράφων φαίνεται ότι συγκεντρώθηκε κατά τους πρώτους βυζαντινούς αιώνες σε δύο ομάδες και με τη μορφή συλλογής διασώθηκε έως τις μέρες μας, εμπλουτισμένο με ορισμένα άλλα έργα που σώθηκαν από άλλες μεμονωμένες πηγές.
Ηρόδοτος
Ο Ηρόδοτος, γόνος εύπορης οικογένειας της Αλικαρνασσού, γεννήθηκε πιθανότατα το 484 π.Χ. Η συγγραφή του, έργο για το οποίο αποκλήθηκε «πατέρας της Ιστορίας», διαιρέθηκε από τους Αλεξανδρινούς λογίους σε εννέα βιβλία (καθένα των οποίων τιτλοφορείται με το όνομα μιας Μούσας) βάσει του περιεχομένου τους. Αντλώντας πληροφορίες από την προφορική παράδοση, τις γραπτές πηγές και την αρχαιολογία, ο Ηρόδοτος συνθέτει στην Ιωνική διάλεκτο την Ιστορία του η οποία χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, αντικειμενικότητα και απροκατάληπτη προσέγγιση προσώπων, λαών και γεγονότων.
Ξενοφών
Ο Ξενοφών γεννήθηκε ανάμεσα στα 440 και 425 π.Χ. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια της Αθήνας και ως νέος υπήρξε μαθητής του Σωκράτη. Η αγάπη του για τη στρατιωτική ζωή, υπερνίκησε την κλίση του προς τη φιλοσοφία. Το 401 π.Χ. πήγε στην Περσία, όπου ακολούθησε τον Κύρο στην εκστρατεία του εναντίον του αδελφού του Αρταξέρξη Β΄. Συνέπραξε με τον Σπαρτιάτη βασιλιά Αγησίλαο, τον οποίο θαύμαζε, και στη μάχη της Κορωνείας πολέμησε εναντίον της πατρίδας του. Πέθανε γύρω στο 355 π.Χ.
Παυσανίας
Ο Παυσανίας γεννήθηκε γύρω στο 110 μ.Χ. στη Μαγνησία του Έρμου, στη Μ. Ασία, και πέθανε το 180. Έχοντας πιθανώς μόνιμη εργασία στη βιβλιοθήκη της Περγάμου και οικογενειακή περιουσία, έκανε από νέος πολλά ταξίδια στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Ρώμη και αλλού. Η συγγραφή του, η Ελλάδος Περιήγησις, προσφέρει πλούσιο αρχαιογνωστικό υλικό και υπήρξε για τους μεταγενέστερούς του πηγή άφθονων πληροφοριών για τη μυθολογία, την πολιτική ιστορία και τον λαϊκό πολιτισμό, αλλά και οδηγός της αρχαιολογικής σκαπάνης στην αρχαία τοπογραφία.