truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Σειρά Ηγεσία (7 τόμοι)

Κωδικός προϊόντος:
004517
Κανονική Τιμή 95,40 € Ειδική Τιμή 57,24 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Μια σειρά με τα σημαντικότερα έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας που αναφέρονται στο θέμα της Ηγεσίας και στα βασικά χαρακτηριστικά του σωστού και επιτυχημένου ηγέτη.

Στη σειρά της «Ηγεσίας» μπορείς να μάθεις από 3 Αρχαίους Ηγέτες ή Φιλοσόφους, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια ηγετική προσωπικότητα και πώς μπορείς να τα καλλιεργήσεις.

Η σειρά περιλαμβάνει έργα των εξής συγγραφέων:

 1. Πλούταρχος: Πώς η ηθική φιλοσοφία θα βοηθήσει έναν ηγέτη να κυβερνά με καλή προαίρεση, να ασκεί επιρροή και να διατηρεί ευημερία στην πόλη του.

 2. Δίων Προυσαεύς: Πώς να γίνεις ένας άριστος διαμεσολαβητής, που θα εμπνέεις με την τέχνη του λόγου.

 3. Μάρκος Αυρήλιος: Πώς η εντιμότητα, η εξάσκηση στην καλοσύνη και ο αυτοέλεγχος μπορούν να διαμορφώσουν μια ακλόνητη προσωπικότητα.

Η σειρά « Ηγεσία », στην οποία περιλαμβάνονται το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμό, αποτελείται από 7 τόμους:

 • Μάρκος Αυρήλιος - τόμος 1 - Τα εις εαυτόν Α΄-ΣΤ΄
 • Μάρκος Αυρήλιος - τόμος 2 - Τα εις εαυτόν Ζ΄-ΙΒ΄
 • Δίων Προυσαεύς Ή Χρυσόστομος - τόμος 1 - Λόγοι 1-4: Περί βασιλείας Α΄-Δ
 • Πλούταρχος - Ηθικά - τόμος 5 - Περί δεισιδαιμονίας, Βασιλέων αποφθέγματα και στρατηγών
 • Πλούταρχος - Ηθικά - τόμος 20 - Περί του ότι μάλιστα τοις ηγεμόσιν δει τον φιλόσοφον διαλέγεσθαι, Προς ηγεμόνα απαίδευτον, Ει πρεσβυτέρω πολιτευτέον, Περί του μη δειν δανείζεσθαι
 • Πλούταρχος - Ηθικά - τόμος 21 - Πολιτικά παραγγέλματα, Περί μοναρχίας και δημοκρατίας και ολιγαρχίας
 • Πλούταρχος - Ηθικά - τόμος 32 - Περί ποταμών, Παροιμίαι αις Αλεξανδρείς εχρώντο, Περί των παρ’ Αλεξανδρεύσι παροιμιών, Εκλογή περί των αδυνάτων, Υπέρ ευγενείας, Insitutio Traiani (Τραϊανού παιδεία), Περί μέτρων
 • Χαρακτηριστικά
  • ISBN (13-ψηφιος)

   978-960-382-208-0

  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

   Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

   Ναι

  Περισσότερα Λιγότερα
  Μάρκος Αυρήλιος

  Ο σπουδαίος στωικός φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος γεννήθηκε στη Ρώμη το 121 μ.Χ., γιος του ανηψιού του αυτοκράτορα Αδριανού. Υιοθετήθηκε από τον διάδοχο του θρόνου, Αντωνίνο τον Ευσεβή, ο οποίος στέφθηκε αυτοκράτορας μετά τον θάνατο του Αδριανού.
  Ως διάδοχος του θρόνου, ο Μάρκος Αυρήλιος ανατράφηκε σε περιβάλλον όπου κυριαρχούσε το ελληνικό πνεύμα και έλαβε ανάλογη μόρφωση. Λάτρης της φιλοσοφίας, έγινε υποστηρικτής των Διατριβών του Επίκτητου και του στωικισμού.

  Ο Μάρκος Αυρήλιος έγινε αυτοκράτορας το 161 μετά τον θάνατο του θετού πατέρα του. Το όνομά του συνδέθηκε με μια ευρεία νομοθετική μεταρρύθμιση αλλά και με τους διωγμούς των Χριστιανών. Η εποχή του υπήρξε η αρχή του τέλους της Pax Romana (πόλεμος με τους Πάρθους, συγκρούσεις με τα γερμανικά φύλα) και ο ίδιος σκοτώθηκε σε πολεμική εκστρατεία, το 180 μ.Χ. Τον διαδέχθηκε ο γιος του Κόμμοδος.

  Ως φιλόσοφος, ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν συνεπής εκπρόσωπος ττου στωικισμού και ένας από τους τρεις της περίφημης τριανδρίας της Νέας Στοάς, μαζί με τους δύο άλλους σπουδαίους στωικούς φιλόσοφους, τον Επίκτητο και τον Σενέκα. Το σύγγραμμά του Τα εις εαυτόν γράφτηκε στα ελληνικά και αποτελεί ένα από τα διασημότερα έργα της στωικής φιλοσοφίας.

  Πλούταρχος

  Ο βιογράφος και φιλόσοφος Πλούταρχος (50-120 μ.Χ. περ.) γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας. Με τα ταξίδια του διεύρυνε τον γνωστικό του ορίζοντα και ήλθε σε επαφή με προσωπικότητες της εποχής, κυρίως εξέχοντες Ρωμαίους. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πατρίδα του και άσκησε δημόσια και ιερατικά αξιώματα.

  Το σωζόμενο έργο του διακρίνεται στους Παράλληλους βίους, ιστορικό-βιογραφικό έργο όπου παραβάλλονται οι βίοι και το έργο επιφανών Ελλήνων και Ρωμαίων , και στα Ηθικά, συγγράμματα  που πραγματεύονται ζητήματα ηθικής, φιλοσοφίας, πολιτικής κ.λπ.

  Πολυμαθής και με λεπτό πνεύμα, ο Πλούταρχος εξέφρασε με απλότητα και αισιόδοξη αντίληψη τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες. Το έργο του τέρπει και διδάσκει, όντας παράλληλα σπουδαία πηγή της γραμματείας των κλασικών και των Αλεξανδρινών χρόνων.