Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 19,90€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Σειρά Ηγεσία (7 τόμοι)

Κωδικός προϊόντος:
004517
Κανονική Τιμή 84,80 € Ειδική Τιμή 50,88 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 19,90€

Σειρά με τα βασικά έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας που αναφέρονται στο θέμα της Ηγεσίας και στα βασικά χαρακτηριστικά του σωστού και επιτυχημένου ηγέτη.

Στη σειρά της «Ηγεσίας» μπορείς να μάθεις από 3 Αρχαίους Ηγέτες-Φιλοσόφους, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια ηγετική προσωπικότητα και πώς αυτά μπορείς να τα καλλιεργήσεις.

Μάθε λοιπόν από:

  1. Τον Πλούταρχο: Πώς η ηθική φιλοσοφία θα βοηθήσει έναν ηγέτη να κυβερνά με καλή προαίρεση, να ασκεί επιρροή και να διατηρεί ευημερία στην πόλη του.

  2. Τον Δίωνα Προυσαέα: Πώς να γίνεις ένας άριστος διαμεσολαβητής, που θα εμπνέεις με την τέχνη του λόγου.

  3. Τον Μάρκο Αυρήλιο: Πώς η εντιμότητα, η εξάσκηση στην καλοσύνη και ο αυτοέλεγχος μπορούν να διαμορφώσουν μια ακλόνητη προσωπικότητα.

Η σειρά « Ηγεσία », στην οποία περιλαμβάνονται το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμό, αποτελείται από 7 τόμους. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει :

Χαρακτηριστικά
  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Μάρκος Αυρήλιος

Ο Μάρκος Αυρήλιος γεννήθηκε στη Ρώμη το 121 μ.Χ. Ανατράφηκε σε περιβάλλον όπου κυριαρχούσε το ελληνικό πνεύμα και έλαβε ανάλογη μόρφωση. Βρέθηκε, εξ’ υιοθεσίας, διάδοχος του θρόνου, στον οποίο ανήλθε το 161 μετά τον θάνατο του πατέρα του, Αντωνίνου του Ευσεβούς.

Ως αυτοκράτορας ενδιαφέρθηκε κυρίως για τη νομοθεσία, μεριμνώντας ταυτόχρονα για τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα. Η εποχή του υπήρξε ωστόσο η αρχή του τέλους της pax Romana, και ο ίδιος σκοτώθηκε σε πολεμική εκστρατεία, το 180 μ.Χ.

Ως φιλόσοφος, ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν συνεπής εκπρόσωπος του στωικισμού και ένας από τους τρεις της περίφημης τριανδρίας της Νέας Στοάς, μαζί με τον Επίκτητο και τον Σενέκα. Το σύγγραμμά του Τα εις εαυτόν γράφτηκε στα ελληνικά και αποτελεί ένα από τα διασημότερα έργα της στωικής φιλοσοφίας.

Πλούταρχος

Ο βιογράφος και φιλόσοφος Πλούταρχος (50-120 μ.Χ. περ.) γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας. Με τα ταξίδια του διεύρυνε τον γνωστικό του ορίζοντα και ήλθε σε επαφή με προσωπικότητες της εποχής, κυρίως εξέχοντες Ρωμαίους. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πατρίδα του και άσκησε δημόσια και ιερατικά αξιώματα.

Το σωζόμενο έργο του διακρίνεται στους Παράλληλους βίους, ιστορικό-βιογραφικό έργο όπου παραβάλλονται οι βίοι και το έργο επιφανών Ελλήνων και Ρωμαίων , και στα Ηθικά, συγγράμματα  που πραγματεύονται ζητήματα ηθικής, φιλοσοφίας, πολιτικής κ.λπ.

Πολυμαθής και με λεπτό πνεύμα, ο Πλούταρχος εξέφρασε με απλότητα και αισιόδοξη αντίληψη τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες. Το έργο του τέρπει και διδάσκει, όντας παράλληλα σπουδαία πηγή της γραμματείας των κλασικών και των Αλεξανδρινών χρόνων.