truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Σειρά Επιδημίες (5 τόμοι)

Από την αρχαιότητα έως σήμερα
Κανονική Τιμή 76,32 € Ειδική Τιμή 45,79 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι πανδημίες δεν είναι κάτι καινούργιο, υπήρξαν και θα υπάρχουν, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας. Μεγάλες πανδημίες σάρωσαν πολλές φορές τον κόσμο στο παρελθόν και πολλά από τα γεγονότα που συμβαίνουν έχουν συμβεί ανά τους αιώνες.

Σίγουρα η κοινωνία μας θα επηρεαστεί. Πολλά θα αλλάξουν.

Η ιστορία όμως διδάσκει ότι ακόμα και σε εποχές όπου η ιατρική ήταν στο ξεκίνημά της, οι κοινωνίες ανοργάνωτες και η υγιεινή ανύπαρκτη ο άνθρωπος βρήκε λύσεις και βγήκε νικητής!

Πρώτος ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε τον όρο επιδημία για ν ’αντιδιαστείλει την περιστασιακή ή τη  σποραδική εμφάνιση μιας αρρώστιας από την επικράτηση της σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Η παλαιότερη καταγεγραμμένη πανδημία συνέβη κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Το δεύτερο χρόνο του Πελοποννησιακού Πολέμου (430π.χ.) κι ενώ η Αθήνα πολιορκούνταν από τους Σπαρτιάτες, η πόλη χτυπήθηκε από ασθένεια με τρομερή μεταδοτικότητα και υψηλό επίπεδο θνησιμότητας. Ο Θουκυδίδης, ως αυτόπτης μάρτυρας, αποτελεί την κύρια πηγή για τα χαρακτηριστικά του λοιμού.

Ο Νικόλας Α. Χρηστάκης μας δίνει μια διαπεραστική και επιστημονικά τεκμηριωμένη ματιά στην εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και στον τρόπο που θα αλλάξει τη ζωή μας.

Ο Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας ασχολείται κυρίως με το επιδημιολογικό, το στρατηγικό και το κοινωνικό σκέλος της επιδημίας

Μέσα από τη σειρά «Επιδημίες» θα μάθετε την πλούσια ιστορία των επιδημιών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, και θα ανακαλύψετε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά το παρελθόν.

Η σειρά «Επιδημίες» αποτελείται από εξής 5 τόμους :

Αποκτήστε τωρα τη σειρά «Επιδημίες»
Χαρακτηριστικά
  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Γκούβας Χαράλαμπος
Ο Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας είναι ορθοπεδικός χειρουργός, τραυματολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκδώσει συνολικά 26 βιβλία. Το βιβλίο του Αντιμικροβιακά φάρμακα και λοιμώξεις κυκλοφορεί από τις ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδη (1986). Επίσης, το βιβλίο του Βιολογικός και χημικός πόλεμος από τις Εκδόσεις Κάκτος διδασκόταν στη Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας. Στον στρατό έλαβε εκπαίδευση και έχει αποκτήσει την ειδικότητα του ανθυπίατρου πυρηνικού, βιολογικού, χημικού πολέμου (ΠΒΧΠ).
Θουκυδίδης
Ο Θουκυδίδης γεννήθηκε μεταξύ 460 και 455 π.Χ. στον δήμο Αλιμούντα από εύπορη οικογένεια. Ήταν στρατηγός των Αθηναίων στην Αμφίπολη, μετά την άλωση της οποίας από τους Λακεδαιμονίους εξορίστηκε για είκοσι χρόνια (424-404 π.Χ.). Στο διάστημα αυτό έζησε στα κτήματα που είχε στη Θράκη, αλλά και ταξίδευσε για να συλλέξει ή να εξακριβώσει πληροφορίες για τη συγγραφή του. Επέστρεψε για λίγο στην Αθήνα μετά την καταστροφή του 404, και πέθανε λίγο μετά το έτος αυτό, άγνωστο πού, πιθανότατα από βίαιο θάνατο.
Ιπποκράτης
Ο Ιπποκράτης γεννήθηκε στην Κω το 460 π.Χ. Κατά την παράδοση, οι ρίζες της γενιάς του έφταναν ως τον Ασκληπιό και τον Ηρακλή. Οι πρόγονοί του ήταν βασιλείς, άρχοντες και ιερείς-γιατροί. Άσκησε την Ιατρική αρχικά στη γενέτειρά του και στη συνέχεια περιόδευσε σε πολλά μέρη. Πέθανε στη Θεσσαλία σε βαθύ γήρας, περίπου 90 ετών. Ο Ιπποκράτης αποτελεί τομή στην ιστορία της Ιατρικής. Με αυτόν ανοίγει η εποχή της «επιστημονικής Ιατρικής», όπως νοείται ο όρος επιστήμη σήμερα.
Χρηστάκης Α. Νίκολας
Ο Νίκολας Α. Χρηστάκης (Nicholas A. Christakis) είναι γιατρός και κοινωνιολόγος που διερευνά τις αρχαίες καταβολές και τις σύγχρονες επιπτώσεις της ανθρώπινης φύσης. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Φύσης (Human Nature Lab) στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, όπου είναι κορυφαίος καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών στα Τμήματα Κοινωνιολογίας, Ιατρικής, Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας, Στατιστικής και Επιστήμης Δεδομένων, και Βιοϊατρικής Μηχανικής. Είναι συνδιευθυντής του Ινστιτούτου του Γέιλ για την Επιστήμη Δικτύων, συνσυγγραφέας του βιβλίου Συνδεδεμένοι, και του βιβλίου Προσχέδιο.