truck

Δωρεάν αποστολή εντός Ελλάδας για αγορές άνω των 20€

card

Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >300€

espaEΤΠΑ

Η Φάρμα των ζώων

Graphic Novel
Συγγραφέας: Όργουελ Τζωρτζ
Κωδικός προϊόντος:
005896
Κανονική Τιμή 18,02 € Ειδική Τιμή 9,01 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Η Φάρμα των Ζώων σε Graphic Novel. 

Η πρώτη graphic novel έκδοση του αριστουργήματος του Τζωρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των Ζώων, που γράφτηκε παγκοσμίως και το μοναδικό με την έγκριση του Ιδρύματος Όργουελ!

Σύγχρονο κλασικό, ένα από τα πιο διάσημα έργα μυθοπλασίας του 20ού αιώνα, λαμβάνει ζωή και κίνηση με αυτή την εξαιρετική διασκευή για όλες τις ηλικίες.

Γραμμένο εν μέσω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και δημοσιευμένο το 1945, το έργο του Τζωρτζ Όργουελ αποτελεί μια απ’ τις πιο συναρπαστικές αφηγήσεις της εποχής μας, μια οικουμενική αλληγορία για τους μηχανισμούς της εξουσίας και τις αδυναμίες που οδηγούν στη διάβρωση και στον εκφυλισμό των μεγάλων ιδεών και σχεδίων πολιτικής επανάστασης.

Κουρασμένα από την εκμετάλλευση στην οποία τα υποβάλλουν οι άνθρωποι, τα ζώα της Αρχοντικής Φάρμας επαναστατούν εναντίον του ιδιοκτήτη τους και καταλαμβάνουν το αγρόκτημα, με σκοπό τη δημιουργία ενός συνεταιριστικού συστήματος ισοτιμίας που βασίζεται στο σύνθημα «Τέσσερα πόδια καλό, δυο πόδια κακό».

Όμως δεν χρειάζεται πολύς χρόνος προκειμένου κάποια ζώα –τα πιο έξυπνα, τα γουρούνια– να αρχίσουν να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, επαναφέροντας ένα καθεστώς καταπίεσης. Η ιστορία της φιλελεύθερης εξέγερσης των ζώων ξαναγράφεται για να δικαιολογήσει τη νέα τυραννία, και οι αντιφρονούντες είτε εξαφανίζονται είτε σωπαίνουν με τη βία.

Με ακρυλικό μελάνι, μετατρέποντας κάθε σελίδα σε αληθινό έργο τέχνης, ο κομίστας και ζωγράφος Odyr έδωσε σχήμα και χρώμα σε αυτό το «αγροτικό παραμύθι», το οποίο, σύμφωνα με τον Άγγλο συγγραφέα Malcolm Bradburry, «είναι η καλύτερη σάτιρα που γράφτηκε ποτέ για το σκοτεινό πρόσωπο της σύγχρονης ιστορίας».
Είπαν για το βιβλίο

  Και τα δύο βιβλία είναι αξιόλογα, ευανάγνωστα και χρήσιμα για σκεπτόμενους ανθρώπους, χάρη και στην προσπάθεια του Κάκτου που παρέδωσε μια καλαίσθητη διπλή έκδοση στους αναγνώστες του, ανεβάζοντας τον πήχη στα graphic novel που κυκλοφορούν.
  Αρης Γαβριελάτος: a8inea.com

  Βρήκα πολύ ευρηματική αυτήν την κίνηση, δηλαδή να παραμείνει το κείμενο ίδιο με το πρωτότυπο και να προστεθούν κόμικς που να απεικονίζουν απόλυτα τα όσα αναφέρονται μέσα σε αυτό. Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δίνεται ένας αέρας αναζωογόνησης στα βιβλία, αλλά όλο και περισσότερος κόσμος θα τα αναζητήσει γιατί προσφέρουν το κάτι διαφορετικό.
  Κυριακή Γανίτη: dominicamat.blogspot.com

  Το graphic novel απευθύνεται σε αναγνώστες κάθε ηλικίας με σκοπό ο καθένας να εκλάβει το αλληγορικό αυτό παραμύθι με τα βαθιά νοήματα με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο. Η ανάγνωσή του, πάντως, δεν μπορεί παρά να είναι σκέτη απόλαυση.
  ΛΕΥΚΗ ΣΑΡΑΝΤΗΝΟΥ:tetragwno.gr

  Τα βιβλία του Τζωρτζ Όργουελ σε graphic novel
  EK LIFE

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-032-1

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Νίνα Μπάρτη - Γιώργος Προεστός

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  20x27

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  177

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Όργουελ Τζωρτζ

O George Orwell, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ, ήταν Βρετανός συγγραφέας, λογοτέχνης και δημοσιογράφος. Γεννημένος το 1903 στην Ινδία, σπούδασε ως υπότροφος στο Eton. Το 1922 διορίστηκε ως αστυνομικός αξιωματούχος στη Βιρμανία, απ’όπου παραιτήθηκε μετά από 6 χρόνια. Έκτοτε έζησε φτωχική ζωή στο Παρίσι και στο Λονδίνο, αλλάζοντας περιστασιακά επαγγέλματα και συναναστρεφόμενος περιθωριακούς, απορρίπτοντας συνειδητά τον αστικό τρόπο ζωής. Συμμετείχε στον Ισπανικό Εμφύλιο στο πλευρό της δημοκρατικής πολιτοφυλακής, όπου και τραυματίστηκε. Με την έναρξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Όργουελ τοποθετήθηκε στην Ινδική υπηρεσία του BBC και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Πέθανε το 1950 σε νοσοκομείο του Λονδίνου, από φυματίωση.

Ο Όργουελ υπήρξε από τα φοιτητικά του κιόλας χρόνια πολυγραφότατος. Μετέφερε τις προσωπικές του εμπειρίες, την ιδεολογία του και τη δημοσιογραφική του έρευνα σε πολλά από τα βιβλία του (Μέρες της Βιρμανίας, Η κόρη του παπά, Ο δρόμος προς την αποβάθρα του Γουίγκαν, Πεθαίνοντας στην Καταλωνία, Η παγίδα του χρήματος). Τα δυο σπουδαιότερα έργα του είναι αριστουργήματα που περιλαμβάνονται συνήθως στα 100 βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας που πρέπει να διαβάσει κανείς οπωσδήποτε:  Η φάρμα των ζώων (1944) και 1984 – Ο Μεγάλος Αδερφός (1949).

Το έργο του, που δημιούργησε 'σχολή', χαρακτηρίζεται από ξεκάθαρο πεζό λόγο, συνειδητότητα των κοινωνικών ανισοτήτων, αντίθεση στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και αφοσίωση στον δημοκρατικό σοσιαλισμό.