truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων

Η φιλοσοφία πίσω από τη φυσική
Συγγραφέας: Nicolaides Demetris
Κωδικός προϊόντος:
005951
Κανονική Τιμή 21,20 € Ειδική Τιμή 14,84 € (-30%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Πώς συνδέονται οι θεωρίες των προσωκρατικών φιλοσόφων, τους Αριστοτέλη και άλλων στοχαστών του αρχαίου ελληνικού κόσμου με τη σημερινή φυσική;

To βιβλίο Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων οδηγεί τους αναγνώστες σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, προς αναζήτηση μιας ενιαίας «θεωρίας των πάντων», μέσω μιας σπάνιας και επιδέξιας αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις φυσικές φιλοσοφίες των σημαντικότερων αρχαίων Ελλήνων διανοητών και στους νόμους της σύγχρονης φυσικής.
Αναπτύσσοντας μια ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης, ο φυσικός Demetris Nicolaides συνδέει λογικά τα μεγάλα επιτεύγματα του κριτικού νου και της αχαλίνωτης ανθρώπινης φαντασίας στη φιλόδοξη αναζήτησή τους για μια θεωρία που τελικώς θα ερμηνεύει όλα τα φαινόμενα της φύσης μέσω ενός και μοναδικού αναλλοίωτου κυρίαρχου νόμου.

Ο Demetris Nicolaides ξεκινά με μια σχετικά απλούστερη ανάλυση της φύσης –όπως αυτές που αναπτύχθηκαν από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαιότητας–, διευκολύνοντας έτσι τη βαθμιαία εισαγωγή του αναγνώστη στις πιο σύνθετες απόψεις της σύγχρονης φυσικής, για να συνδέσει τελικώς τις δύο, την αρχαία με τη σύγχρονη άποψη.

Η ενδελεχής επιστημονική έρευνα του σύμπαντος από τους αρχαίους φιλοσόφους περιλαμβάνει ιδέες που εναρμονίζονται με απόψεις της σύγχρονης επιστήμης, αινίγματα της φύσης που ακόμα μας μπερδεύουν, και έξυπνα φιλοσοφικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την επανεκτίμηση ανταγωνιστικών αρχών της σύγχρονης φυσικής και τη διατύπωση υποθέσεων για τα ανοιχτά προβλήματα της φύσης.


Το Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων προσφέρει μια νέα οπτική, μια φιλοσοφική εικόνα της σύγχρονης φυσικής, εικόνα που έχει παραμείνει για καιρό ανεξερεύνητη.
Είπαν για το βιβλίο

  Το «Αναζητώντας μια Θεωρία των Πάντων» είναι ακόμη ένα βιβλίο ενός δικού μας Έλληνα βραβευμένου καθηγητή φυσικής, το οποίο αν και σχετικά μικρό σε όγκο, καταφέρνει να συμπιέσει όχι μόνο την νεότερη έκφανση (ίσως και την πιο σημαντική) της φυσικής, αλλά παντρεύει και την φιλοσοφία που υπάρχει πίσω από αυτήν!
  Μιχάλης Κανακουσάκης: newshub.gr

  Το Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων είναι ένα νέο είδος οπτικής, μια φιλοσοφική εικόνα της σύγχρονης φυσικής, εικόνα που έχει παραμείνει για καιρό ανεξερεύνητη.
  clevernews.gr

  Ο συγγραφέας του βιβλίου, Demetris Nicolaides, με αρχή, μέση και τέλος ξεκινά από τα βασικά και μας μεταφέρει σιγά σιγά σε περισσότερες γνώσεις! Αυτό μου άρεσε ιδιαιτέρως γιατί δίνει τη δυνατότητα ακόμα και στους πιο άσχετους και "αδαείς" να γνωρίσουν και να μάθουν πράγματα!
  Βασιλική Διαμάντη: instagram.com

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-139-7

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Χρίστος Γούδης

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  17x24

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  256

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Nicolaides Demetris
Ο Demetris Nicolaides είναι βραβευμένος καθηγητής Φυσικής στο Bloomfield College. Έχει συγγράψει 2 βιβλία και πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, και έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλά διεθνή συνέδρια. Οι έρευνές του εκτείνονται από τη φυσική έως την παρατηρησιακή αστρονομία και την ιστορία και τη φιλοσοφία της επιστήμης. Είναι μέλος της Ένωσης Αμερικανών Φυσικών, της Αστρονομικής Εταιρείας Ειρηνικού και της Διεθνούς Ένωσης Προσωκρατικών Σπουδών.
Στον τομέα της φιλοσοφίας της φυσικής (και της επιστήμης γενικότερα) αναλύει τους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής από φιλοσοφική σκοπιά, ελπίζοντας να διακρίνει αν αυτοί είναι όντως «αληθινοί» ή απλώς πρακτικοί. Πιστεύει ότι όλα τα πράγματα στη φύση, ακόμα και τα εμφανώς διαφορετικά, μοιράζονται μια λεπτή καθολική ομοιότητα, την οποία αγωνίζεται να βρει και να κατανοήσει.
Του αρέσει περισσότερο το ταξίδι παρά ο προορισμός, και δεν τον νοιάζει αν πού και κάπου χαθεί.