truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

card  Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Ακόμη και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία

Κωδικός προϊόντος:
006001
Κανονική Τιμή 20,14 € Ειδική Τιμή 18,13 € (-10%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Ιστορία, πολιτική, διπλωματία και προσωπικές εμπειρίες σε ένα βιβλίο που θα συναρπάσει όσους αγαπούν να παρακολουθούν την παγκόσμια πολιτική σκηνή.
Υπό το πρίσμα προσωπικών εμπειριών, ο συγγραφέας φωτίζει διπλωματικά παρασκήνια και καταγράφει γεγονότα που επηρέασαν εθνικές και διεθνείς εξελίξεις. Υπό ανεκδοτολογική μορφή, αναφέρεται σε χαρακτηριστικά απρόοπτα της διπλωματικής ζωής, αναπόσπαστα συνδεδεμένα με πρόσωπα-πρωταγωνιστές της διεθνούς σκηνής.

Καταγράφει τα κρίσιμα γεγονότα του 1974, τη θυμοσοφία του James Callaghan, τον ιστορικό ρόλο του Μikhail Gorbatchev, την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Yeltsin.

Με αφηγηματικές μετακινήσεις ανάμεσα σε πρόσωπα και γεγονότα, περιγράφει τις σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου με ηγέτες της εποχής του, τις διαψευσθείσες προβλέψεις του François Mitterrand, την παροιμιώδη αταραξία της Margaret Thatcher, ενώ δεν παραλείπει να καυτηριάσει την ιταμή συμπεριφορά ξένων διπλωματικών αντιπροσώπων και τις απόπειρες διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας εις βάρος της χώρας μας.

Αγνωστες πτυχές της σύγχρονης Ιστορίας συμπλέκονται με την πολιτική και τη διπλωματία, απομυθοποιώντας, πολλές φορές, πρόσωπα και καταστάσεις.
Είπαν για το βιβλίο

  Συνέντευξη στην Δήμητρα Μακρή, στο κανάλι DION Κεντρικής Μακεδονίας, εκπομπή «Ξεκινάμε μαζί»
  youtube.com

  Η γραφή του Γιώργου Γεννηματά αναδεικνύει πραγματικά και το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας πέραν των λοιπών πολλαπλών αρετών του βιβλίου του.
  Θανάσης Δρίτσας: athensvoice.gr

  Η Ιστορία που γράφει η Διπλωματία της Αλεξάνδρας Φωτάκη
  Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

  Ένα οδοιπορικό μνήμης από μια μακρά και πλούσια σε δράση θητεία στην Διπλωματική Υπηρεσία, την εποχή που πραγματικά άλλαζε ο κόσμος, αποτελεί το βιβλίο του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Γεννηματά.
  Mιχάλης Ιγνατίου: hellasjournal.com

  Παρουσίαση Αλεξία Τασούλη:
  POLITICAL

  Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Γεννηματά:
  youtube.com

  ΟΣΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ του Διονύση Θανάσουλα.
  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

  Συνεντευξή του Γιώργου Γεννηματά, στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ
  youtube.com

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-618-215-055-9

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  16x23

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  304

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Γεννηματάς Γιώργος
Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς υπηρέτησε ως διπλωμάτης σε κρίσιμες θέσεις για 40 χρόνια. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Στο εξωτερικό, υπηρέτησε στην Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Ρωσία, καθώς και ως Πρέσβης της χώρας μας στη Συρία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.
Υπήρξε μέλος ελληνικών αποστολών σε Ευρωπαϊκά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις ΟΗΕ και σε άλλες διεθνείς συναντήσεις.
Διδάσκει Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πειραιά.
Το 2018 τού απονεμήθηκε το «Βραβείο Θεμιστοκλής» του ιδίου Πανεπιστημίου.
Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος, τον Ταξιάρχη της γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, καθώς και με άλλες ανώτατες ελληνικές και ξένες τιμητικές διακρίσεις.
Ομιλεί τη γαλλική, αγγλική και ισπανική.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.