truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

card  Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Τα εις εαυτόν (2 τόμοι)

Συγγραφέας: Μάρκος Αυρήλιος
Κωδικός προϊόντος:
004048
Κανονική Τιμή 21,20 € Ειδική Τιμή 10,60 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Διαθέσιμα formats:
Audiobook Θα μεταφερθείτε στο https://bit.ly/BookvoiceMarkosAvrilios Αφηγητής: Αιμίλιος Χειλάκης - Bookvoice

Ένα από τα πλέον δημοφιλή και σημαντικά έργα του στωικισμού, Τα Εις Εαυτόν του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου (121–180 μ.Χ.) αποτελούν κορυφαία έκφραση της στωικής φιλοσοφίας, με τη βοήθεια της οποίας διήγαγε τη ζωή του ο στρατηγός και διοικητής της αχανούς ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Ο Μάρκος Αυρήλιος ανέβηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο το 161 μ.Χ.  Ως αυτοκράτορας χρειάστηκε να διαχειριστεί μεγάλες φυσικές καταστροφές και πολεμικές εκστρατείες. Μπροστά στις προκλήσεις αυτές, ο Μάρκος Αυρήλιος εξασκούνταν καθημερινά στον στωικισμό. Έγραφε στο προσωπικό του ημερολόγιο στα ελληνικά, άλλοτε με ελεγχόμενη έξαρση και άλλοτε σε μελαγχολικούς τόνους, καταγράφοντας τις σκέψεις του, εξασκώντας την προσήλωσή του στην αρετή και στη γαλήνη, και προσπαθώντας να κατανοήσει βαθύτερα τον εαυτό του και τον κόσμο.

Παρ’όλο που Τα Εις Εαυτόν γράφτηκαν ως προσωπική καταφυγή και όχι ως φιλοσοφική πραγματεία, αναδείχτηκαν σε ένα από τα κορυφαία έργα στωικής φιλοσοφίας όλων των εποχών, ισάξιο αυτών του Επίκτητου και του Σενέκα.

Κι αυτό γιατί οι πολύτιμες συμβουλές του Μάρκου Αυρήλιου λειτουργούν ως ένας πρακτικός οδηγός πνευματικής αυτοβελτίωσης που μπορεί να εμπνεύσει τον σημερινό άνθρωπο να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής. Μπροστά στον αναπόφευκτο πόνο, στην απώλεια και στον θάνατο, ο Μάρκος Αυρήλιος απαντά στο αγωνιώδες ερώτημα «πώς μπορεί κανείς να κατακτήσει την ευδαιμονία», προτάσσοντας βασικές διδασκαλίες του στωικισμού: την απαλλαγή από τα πάθη και τα έντονα συναισθήματα (ηδονή, πόνος), την απάθεια έναντι του εξωτερικού κόσμου, την αδιαφορία για τα υλικά αγαθά και την εστίαση στη βελτίωση της δικής μας αντίληψης για τα πράγματα.

Γραμμένα 2000 χρόνια πριν, Τα Εις Εαυτόν παραμένουν ένα από τα πιο δημοφιλή αναγνώσματα όχι μόνο των φιλοσόφων και των ηγετών ανά τον κόσμο, αλλά και για όποιον αναζητεί μια ζωή μεστή σε νόημα.

Η δίτομη έκδοση των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ περιλαμβάνει το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο, απόδοση στη νέα ελληνική, εισαγωγή και σχολιασμό. ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΤΟΜΗ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΠίτομη Έκδοση Μάρκος Αυρήλιος Τα Εις Εαυτόν

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-352-494-6

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Φιλολογική Ομάδα ΚΑΚΤΟΥ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  12,5x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  200, 208

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Μάρκος Αυρήλιος

Ο σπουδαίος στωικός φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος γεννήθηκε στη Ρώμη το 121 μ.Χ., γιος του ανηψιού του αυτοκράτορα Αδριανού. Υιοθετήθηκε από τον διάδοχο του θρόνου, Αντωνίνο τον Ευσεβή, ο οποίος στέφθηκε αυτοκράτορας μετά τον θάνατο του Αδριανού.
Ως διάδοχος του θρόνου, ο Μάρκος Αυρήλιος ανατράφηκε σε περιβάλλον όπου κυριαρχούσε το ελληνικό πνεύμα και έλαβε ανάλογη μόρφωση. Λάτρης της φιλοσοφίας, έγινε υποστηρικτής των Διατριβών του Επίκτητου και του στωικισμού.

Ο Μάρκος Αυρήλιος έγινε αυτοκράτορας το 161 μετά τον θάνατο του θετού πατέρα του. Το όνομά του συνδέθηκε με μια ευρεία νομοθετική μεταρρύθμιση αλλά και με τους διωγμούς των Χριστιανών. Η εποχή του υπήρξε η αρχή του τέλους της Pax Romana (πόλεμος με τους Πάρθους, συγκρούσεις με τα γερμανικά φύλα) και ο ίδιος σκοτώθηκε σε πολεμική εκστρατεία, το 180 μ.Χ. Τον διαδέχθηκε ο γιος του Κόμμοδος.

Ως φιλόσοφος, ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν συνεπής εκπρόσωπος ττου στωικισμού και ένας από τους τρεις της περίφημης τριανδρίας της Νέας Στοάς, μαζί με τους δύο άλλους σπουδαίους στωικούς φιλόσοφους, τον Επίκτητο και τον Σενέκα. Το σύγγραμμά του Τα εις εαυτόν γράφτηκε στα ελληνικά και αποτελεί ένα από τα διασημότερα έργα της στωικής φιλοσοφίας.