-40%
-40%
aristotelhs_meta-fysika_seira

Μετά τα Φυσικά – Σειρά (3 τόμοι)

Μετά τα Φυσικά – Σειρά (3 τόμοι)

Original price was: 56,18 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 33,71 €.

In stock
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Original price was: 56,18 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 33,71 €.

Οι πρώτες αρχές από τις οποίες αντλούν τα όντα την ύπαρξή τους, κατά τον Αριστοτέλη, στο πρώτο σύγγραμμα μεταφυσικής στην ιστορία.

ΚΩΔΙΚΟΣ: 004623
ΣΕΛΙΔΕΣ: 1058
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Χαρτόδετο
ΓΛΩΣΣΑ: Αρχαίο κείμενο - Νεοελληνική μετάφραση
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12,5 x 21

Περιγραφή

Τα Μετά τα φυσικά είναι από τα σημαντικότερα έργα του Αριστοτέλη αλλά και της αρχαιότητας. Το έργο αναφέρεται στην αριστοτελική έρευνα για τις πρώτες αρχές από τις οποίες αντλούν τα όντα την ύπαρξή τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το πρώτο μεταφυσικό σύγγραμμα στην ιστορία.

Η συλλογή περιλαμβάνει τρία βιβλία, ως εξής:

Μετά τα Φυσικά 1 (Α-Δ): Προϋποθέσεις και στάδια της γνωστικής διαδικασίας. Η γνώση των πρώτων αρχών. Οι απόψεις των Προσωκρατικών, των Πυθαγορείων και του Πλάτωνα. Αντικείμενο της πρώτης φιλοσοφίας. Ποια η ζητούμενη επιστήμη. Τα παράλογα και τα απίθανα που προκύπτουν από τον τρόπο του σκέπτεσθαι των άλλων φιλοσόφων. Ερμηνεία βασικών όρων της αριστοτελικής φιλοσοφίας.
Μετά τα Φυσικά 2 (Ε-Ι): Πρακτικές, ποιητικές και θεωρητικές επιστήμες. Εξέταση της ουσίας: «Τι είναι το ον;» Το αντιληπτό από τη νόηση είδος ως ουσία των όντων. Η ύλη. Τα όντα από εξελικτική άποψη. Δύναμη και ενέργεια. Το Εν. Κριτική στις πυθαγόρειες και πλατωνικές απόψεις.

Μετά τα Φυσικά 3 (Κ-Ν): Μεταβολή και κίνηση. Αισθητές, φθαρτές, αιώνιες και ακίνητες ουσίες, και τα αντίστοιχα προς αυτές είδη, «ύλη», «είδος» και «στέρηση». Το κινούν ακίνητον, βασική αρχή της ζωής και πηγή της αιώνιας κίνησης του σύμπαντος.  Έρευνα για την ουσία των μαθηματικών μεγεθών, των αριθμών, των γεωμετρικών σχημάτων και των ιδεών.

Το έργο περιλαμβάνει το αρχαίο πρωτότυπο κείμενο, απόδοση στη νεοελληνική, εισαγωγή και σχόλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ