Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Ελλάδα για πάντα

Hellas for Ever
Συγγραφέας: Τυπαλδου Νίκη
Κωδικός προϊόντος:
005194
Κανονική Τιμή 31,80 € Ειδική Τιμή 22,26 € (-30%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€
«Ο Ενγκρ έλεγε ότι η φωτογραφία είναι σπουδαίο πράγμα, αλλά μην το λέτε. Η εφεύρεση της φωτογραφίας γίνηκε από τους ελληνιστικούς ζωγράφους, όταν έκαναν καμαγιέ και φωτοσκίαση αποκλειστική. Γιατί ένα πράγμα δημιουργείται όταν συλληφθεί η αποκαλυπτική του βάση και όχι η τεχνική με την οποία γίνεται. 

Η φωτογραφία αγωνίζεται χρόνια να είναι ανεξάρτητη από τη ζωγραφική. Εν τούτοις οι καλύτεροι φωτογράφοι ήξεραν από ζωγραφική και στο τέλος κατέληγαν να κάνουν ζωγραφική, όπως ο Μπρασάι, ο Καρτιέ Μπρεσόν και άλλοι, χωρίς να ξεχνάμε και τον Αμερικανό Μαν Ρέι. Άκουσα τον Μαρλό κάποτε να λέει ότι η φωτογραφία "βλέπει" αυτά που δεν "βλέπει" η ζωγραφική και η ζωγραφική "βλέπει" αυτά που δεν βλέπει η φωτογραφία. Αυτά όμως που ποθεί να πετύχει η ζωγραφική και αυτά που ποθεί να κάνει η φωτογραφία είναι τα ιδιαίτερα κάθε τέχνης.

Στις θαυμάσιες φωτογραφίες της Νίκης Τυπάλδου όλοι οι κρυφοί πόθοι του ζωγράφου υπάρχουν τέλεια πραγματοποιημένοι με τα μέσα της φωτογραφίας. Γι' αυτό είναι φωτογραφίες που μπορούν να επισύρουν τη ζήλια των μαθητών του Ενγκρ. Είναι σπουδαία η φωτογραφία, φτάνει να μην το λέτε, γιατί φοβούνται οι παλιοί ζωγράφοι μη χάσουν τη φήμη τους».

Γιάννης Τσαρούχης
Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-453-4

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  30,5x25

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  146

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Σκληρόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα