truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Σειρά Στρατηγική (7 τόμοι)

Κανονική Τιμή 103,88 € Ειδική Τιμή 62,33 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Μάθε όλα τα μυστικά της στρατηγικής των Αρχαίων!

Ενώ η λέξη «στρατηγική» στην αρχαία Ελλάδα είχε καθαρά στρατιωτική σημασία, σήμερα βλέπουμε τη λέξη αυτή στη πολιτική, στην διοίκηση, σε ένα σχέδιο δράσης, σε μια παρτίδα σκάκι…

Πόσες ομοιότητες έχουν οι τακτικές του πολέμου των Αρχαίων με τη σημερινή έννοια της στρατηγικής;

Μέσα από τη σειρά της Στρατηγικής των Αρχαίων θα μάθεις:

 • Ποια ηγετικά χαρακτηριστικά συνθέτουν έναν άξιο στρατηγό;
 • Πώς οι αρχαίοι παραπλανούσαν τον εχθρό σε μία μάχη;
 • Ποια τεχνάσματα ακολουθούσαν οι στρατηγοί για να κερδίσουν;
 • Ποιος πρέπει να επιλέγεται για στρατηγός και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του στρατιωτικού ηγέτη;
 • Πώς γινόταν ο σχηματισμός της φοβερής πολεμικής μηχανής, της Μακεδονικής Φάλαγγας

Η σειρά « Στρατηγική », στην οποία περιλαμβάνονται το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμό, αποτελείται από 7 τόμους. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει :

Μάθε από μεγάλες φυσιογνωμίες του Αρχαίου κόσμου την έννοια της στρατηγικής και ποια τεχνάσματα εξασφάλιζαν τη νίκη σε μεγάλους αρχαίους στρατηγούς, από τον Ηρακλή και τον Θησέα έως τον Ξέρξη και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ανακαλύψτε τις πολεμικές τακτικές & στρατηγικές των αρχαίων στρατηγών μέσα από τη σειρά βιβλίων "Στρατηγική".
Χαρακτηριστικά
 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Αρριανός
Ο Φλάβιος Αρριανός (95-175 μ.Χ.) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Βιθυνίας. Γόνος επιφανούς οικογένειας, τιμήθηκε με ιερατικά αξιώματα στην πόλη του, ενώ αργότερα κατέλαβε υψηλές διοικητικές και στρατιωτικές θέσεις του Ρωμαϊκού κράτους. Νέος παρακολούθησε τη διδασκαλία του Επίκτητου, της οποίας κατέγραψε τα βασικά στοιχεία. Στα μέσα του 2ου αι. πήγε στην Αθήνα, όπου έλαβε την ιδιότητα του πολίτη και εκλέχθηκε επώνυμος άρχοντας (147-148 μ.Χ.). Εκεί ολοκληρώθηκε ως συγγραφέας και αναδείχθηκε αξιόλογος εκπρόσωπος του αττικισμού.
Αιλιανός Τακτικός
Λιγοστές ή σχεδόν ανύπαρκτες είναι οι πληροφορίες μας για τον Αιλιανό τον Τακτικό, ο οποίος έζησε την εποχή των Ρωμαίων αυτοκρατόρων Νέρβα (96-98 μ.Χ.) και Τραϊανού (98-117) και πρέπει να ήταν Έλληνας λόγιος με ρωμαϊκή υπηκοότητα. Το έργο του Τακτική θεωρία γράφτηκε κατά μίμηση των αντίστοιχων έργων του Ποσειδώνιου ή του Ασκληπιόδοτου και γνώρισε μεγάλη διάδοση κατά τον Μεσαίωνα. Σε αυτό περιγράφεται επίσης ο τρόπος σύνταξης της αρχαίας ελληνικής και μακεδονικής φάλαγγας.
Ονάσανδρος
Ο Ονάσανδρος έζησε τον πρώτο μ.Χ. αιώνα. Από τα έργα που συνέγραψε σώζεται μόνο ο Στρατηγικός, μια συμπερίληψη τεχνικών, ηθικών και άλλων αρχών της στρατιωτικής διοίκησης. Πρόκειται για μια απλή και άμεση αφήγηση, που κυλά χωρίς σχεδόν καθόλου παρεκβάσεις και με σταθερό ρυθμό, διανθίζεται με λιγότερο ή περισσότερο εμφανείς αναφορές και αντλεί από τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, ιδίως από τον Ξενοφώντα.
Πολύαινος
Ο Πολύαινος, ρητοροδιδάσκαλος του 2ου αι., γεννήθηκε περί το 100 μ.Χ. στη Βιθυνία από οικογένεια μακεδονικής καταγωγής. Για κάποιο διάστημα έζησε στη Ρώμη όπου άσκησε το επάγγελμα του δικανικού ρήτορα. Το έργο του Στρατηγήματα (σε οκτώ βιβλία), αφιερωμένο στους αυτοκράτορες Μάρκο Αυρήλιο και Λούκιο Ουήρο, είναι συλλογή στρατηγημάτων με αφετηρία τους ομηρικούς χρόνους, συνδυασμός ιστορικών στοιχείων, ανεκδοτολογικών αφηγήσεων έως και παραδοξογραφιών.