Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Κάνε τις αγορές σου σε 4 δόσεις με 

Σειρά Πυθαγόρας (6 τόμοι)

Κωδικός προϊόντος:
004528
Κανονική Τιμή 82,68 € Ειδική Τιμή 49,61 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Ο Πυθαγόρας, ένας από τους πιο διάσημους και αμφιλεγόμενους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους, έζησε περίπου από το 570 έως 490 π.Χ. Πέρασε τα πρώτα του χρόνια στο νησί της Σάμου. Σε ηλικία σαράντα, ωστόσο, μετανάστευσε στην πόλη του Κρότωνα στη νότια Ιταλία και το μεγαλύτερο μέρος της φιλοσοφικής του δραστηριότητας συνέβη εκεί.

Ο Πυθαγόρας δεν έγραψε τίποτα, ούτε υπήρχαν αναλυτικές εξηγήσεις για τη σκέψη του από συγχρόνους. Από τους πρώτους αιώνες π.Χ., εξάλλου, o Πυθαγόρας παρουσιάζεται ως μια ημι-θεϊκή φιγούρα, που χρησιμοποιούσε πολλές από τις ώριμες ιδέες του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Λέγεται ότι ανακάλυψε την αριθμητική φύση των βασικών συμφωνιών και μετέφερε τις μουσικές αναλογίες στον κόσμο, υποστηρίζοντας μια «αρμονία των σφαιρών». Είναι πιθανό να έχει επινοήσει τις λέξεις «κόσμος» και «φιλοσοφία». Επίσης, ο Πυθαγόρας κατάφερε να προωθήσει μια νέα, πιο αισιόδοξη άποψη για την τύχη της ψυχής μετά το θάνατο και να βρει έναν τρόπο ζωής που ήταν δελεαστικός ως προς την αυστηρότητα και την πειθαρχία του, προσελκύοντας πολλούς αφοσιωμένους οπαδούς.

Η σειρά «Πυθαγόρας» είναι μια ελκυστική εισαγωγή στις θεμελιώδεις συνεισφορές του Πυθαγόρα στην εδραίωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Για να διεισδύσει στον περίπλοκο λαβύρινθο της γνώσης και να εξακριβώσει τι μπορεί να μας πει η ιστορία για τον φιλόσοφο. Επιπλέον, εξετάζεται ο Πυθαγόρας στο πολιτιστικό και πνευματικό πλαίσιο της εποχής του. Το αποτέλεσμα είναι μια ζωντανή επισκόπηση της ζωής και των διδασκαλιών ενός κρίσιμου Έλληνα στοχαστή και των σημαντικότερων οπαδών του.

Η σειρά για το μεγάλο μαθηματικό Πυθαγόρα, στην οποία περιλαμβάνονται το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμός, αποτελείται από 6 τόμους. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

Χαρακτηριστικά
  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Σακελλαρίου Γεώργιος
Ο Γεώργιος Θ. Σακελλαρίου γεννήθηκε στη Δίβριτσα της Γορτυνίας το 1888. Σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Γενεύη, το Πρίνστον και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ. Υπήρξε από τους κύριους οργανωτές της σπουδής της ψυχολογίας στην Ελλάδα, ιδρυτής επιστημονικών εργαστητίων στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο. Απεβίωσε στην Αθήνα το 1964.