Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

espaEΤΠΑ

Τα Άπαντα του Πλούταρχου

Συγγραφέας: Πλούταρχος
Κωδικός προϊόντος:
004095
Κανονική Τιμή 779,10 € Ειδική Τιμή 467,46 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Τα Άπαντα του Πλούταρχου περιλαμβάνουν τα δύο μεγάλα υποσύνολα του έργου του:

 • Βίοι Παράλληλοι (24 τόμοι): Το πιο γνωστό έργο του Πλούταρχου περιλαμβάνει βιογραφίες σε ζεύγη ενός Έλληνα κι ενός Ρωμαίου σε κάθε τόμο. Οι περισσότερες βιογραφίες περιλαμβάνουν σύγκριση των προσωπικοτήτων των βιογραφούμενων. Σκοπός του Πλούταρχου δεν ήταν τόσο να παρουσιάσει τα ιστορικά στοιχεία του βίου κάθε βιογραφούμενου, όσο το να μελετήσει τους χαρακτήρες και την ψυχοσύνθεσή τους. Οι Βίοι Παράλληλοι αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών για σπουδαίες προσωπικότητες, για τις οποίες οι υπόλοιπες πηγές μπορεί να είναι πολύ περιορισμένες.
 • Τα Ηθικά (32 τόμοι): Τα Ηθικά συγκεντρώνουν το λοιπό έργο του Πλούταρχου, δηλαδή 183 πραγματείες και λόγους του με μια ευρεία θεματική. Στα Ηθικά περιλαμβάνονται φημισμένα έργα όπως η Περί Παίδων Αγωγής, Περί Αρετής, Περί Ειμαρμένης, Περί Ίσιδος και Οσίριδος, Περί Ευθυμίας, Συμποσιακά, Πολιτικά παραγγέλματα, Περί Ομήρου, και άλλα. Στη συλλογή περιλαμβάνονται επίσης τα λεγόμενα «ψευδοπλουτάρχεια» έργα, που παρότι αποδίδονται στον Πλούταρχο είναι μεταγενέστερα.  
Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-150-2

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Πλούταρχος

Ο βιογράφος και φιλόσοφος Πλούταρχος (50-120 μ.Χ. περ.) γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας. Με τα ταξίδια του διεύρυνε τον γνωστικό του ορίζοντα και ήλθε σε επαφή με προσωπικότητες της εποχής, κυρίως εξέχοντες Ρωμαίους. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πατρίδα του και άσκησε δημόσια και ιερατικά αξιώματα.

Το σωζόμενο έργο του διακρίνεται στους Παράλληλους βίους, ιστορικό-βιογραφικό έργο όπου παραβάλλονται οι βίοι και το έργο επιφανών Ελλήνων και Ρωμαίων , και στα Ηθικά, συγγράμματα  που πραγματεύονται ζητήματα ηθικής, φιλοσοφίας, πολιτικής κ.λπ.

Πολυμαθής και με λεπτό πνεύμα, ο Πλούταρχος εξέφρασε με απλότητα και αισιόδοξη αντίληψη τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες. Το έργο του τέρπει και διδάσκει, όντας παράλληλα σπουδαία πηγή της γραμματείας των κλασικών και των Αλεξανδρινών χρόνων.