truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

card  Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Οι ελληνικοί μύθοι (τόμ, Α΄+Β΄)

Συγγραφέας: Γκρεϊβς Ρόμπερτ
Κωδικός προϊόντος:
005029
Κανονική Τιμή 46,64 € Ειδική Τιμή 23,32 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Με μοναδικό αφηγηματικό ταλέντο, ο Γκρέηβς παραδίδει δυο απολαυστικούς τόμους πανάρχαιων μύθων, που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη.

Κλασικό έργο που δεν λείπει από καμιά βιβλιογραφία πάνω στη μυθολογία, Οι Ελληνικοί Μύθοι του Ρόμπερτ Γκρέηβς αποτελούν ένα πραγματικό κατόρθωμα συλλογής, σύγκρισης, και καταγραφής σχεδόν του συνόλου της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Στο κλασικό του πλέον έργο Οι Ελληνικοί Μύθοι, ο  Robert Graves συγκεντρώνει σε δύο συνεκτικούς τόμους όλα τα «σκόρπια» στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις αρχαίες πηγές όσο και τη σύγχρονη αρχαιολογική και εθνολογική γνώση, καθώς και τα δεδομένα της συγκριτικής θρησκειολογίας και γλωσσολογίας. Παραβάλλοντας και αναλύοντας τις πηγές, απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από ανθρωπολογική και ιστορική άποψη τόσο στον ειδικό όσο και στον κοινό αναγνώστη.

Από τη δημιουργία του κόσμου μέσα από το Χάος και την ανάδειξη των Ολύμπιων θεών, ως τον Τρωικό Πόλεμο και την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη, ο Graves μας παραδίδει μια απολαυστική επαναφήγηση όλων των μεγάλων αρχαίων μύθων, που συνοδεύεται από σχόλια και επεξηγήσεις που προδίδουν τη βαθιά ακαδημαϊκή του γνώση πάνω στο θέμα.

Είπαν για το βιβλίο

  10 μεταμορφώσεις από τους «Ελληνικούς Μύθους» του Robert Graves. Ο Δίας μεταμορφώνεται σε ταύρο ή σε χρυσή βροχή, η Δάφνη γίνεται δέντρο, οι σύντροφοι του Οδυσσέα γουρούνια. Στην ελληνική μυθολογία η μεταμόρφωση έχει πρωταρχικό ρόλο.
  M. Hulot: www.lifo.gr

  Από όσο ξέρω, κάθε μύθος και κάθε παραλλαγή του, κάθε ελάχιστο ψήγμα ελληνικού μύθου που δεν είναι απαραίτητα καν ολοκληρωμένο, βρίσκεται σ’αυτό το βιβλίο. Αυτή είναι η ελληνική μυθολογική μου Βίβλος. Ο Ρόμπερτ Γκρέιβς ήταν ο πιο εκπληκτικός μελετητής της αρχαίας ιστορίας και επίσης θαυμάσιος συγγραφέας. Μια από τις μεγάλες μου στενοχώριες είναι ότι δεν διαβάζω αρχαία ελληνικά, δεν με δίδαξαν ποτέ στο σχολείο και δεν έμαθα ποτέ. Οπότε πρέπει πάντα να βασίζομαι σε μεταφράσεις και, για μένα, ο Graves είναι ο καλύτερος.
  https://fivebooks.com

  Οι Ελληνικοί Μύθοι του Ρόμπερτ Γκρέιβς αποτελούν έναν λογοτεχνικό οδηγό και βιβλίο αναφοράς για την ελληνική μυθολογία. Προσεκτικά οργανωμένη ώστε να οδηγήσει τους αναγνώστες στις περίπλοκες ιστορίες των ελληνικών μύθων, η ποιητική φωνή του Ρόμπερτ Γκρέιβς λάμπει και καθιστά αυτή τη συλλογή μια όμορφη επαναφήγηση των μεγάλων ελληνικών μύθων.
  Katherine Fiorillo:
  https://www.businessinsider.com/

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-352-500-4

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Λεωνίδας Ζενάκος - Μανουέλα Μπέρκη-Μεϊμάρη

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  17x24

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  454+574

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Γκρεϊβς Ρόμπερτ
Ο Ρόμπερτ Ράνκε Γκρέιβς γεννήθηκε στο Ουΐμπλεντον στα περίχωρα του Λονδίνου το 1895. Ο πατέρας του Άλφρεντ Πέρσιβαλ Γκρέιβς υπήρξε σημαντικός ποιητής της ιρλανδικής αναγέννησης των αρχών του αιώνα η μητέρα του Αμαλία φον Ράνκε ήταν ανιψιά του περίφημου Γερμανού ιστορικού του 19ου αιώνα Λέοπολντ φον Ράνκε. Μαζί με τους προδρόμους του Ουΐλιαμ Μπάτλερ Γέιτς και Τ. Χάρντι, και τους συγχρόνους του Έζρα Πάουντ, Τ. Σ. Έλιοτ, Χ. Όντεν και Ντίλαν Τόμας, θεωρείται από τους σπουδαιότερους ποιητές του 20ού αιώνα.