truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

card  Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

Τρωάδες

Συγγραφέας: Ευριπίδης
Κωδικός προϊόντος:
000006
Κανονική Τιμή 8,48 € Ειδική Τιμή 4,24 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Γραμμένες το 415 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, οι Τρωάδες του Ευριπίδη θεωρούνται έργο που έμμεσα σχολίαζε γεγονότα του πολέμου. 

Οι Τρωάδες είναι η τρίτη τραγωδία της τριλογίας του Ευριπίδη για τον Τρωικό πόλεμο και ακολουθούν τον Αλέξανδρο και τον Παλαμήδη. Ωστόσο κάθε έργο είναι αυτόνομο, καθώς ο Ευριπίδης δεν συνήθιζε να συνδέει τα έργα του μεταξύ τους, ακόμη κι αν ήταν μέρη της ίδιας θεματικής.

Η τραγωδία του Ευριπίδη μεταφέρει τις σκηνές που ακολούθησαν την άλωση της Τροίας, την πυρπόληση της πόλης και τον θάνατο των μελών της οικογένειας του Πριάμου. Οι αιχμάλωτες γυναίκες οδηγούνται στα πλοία των Αχαιών. Στο έργο δεσπόζει η φυσιογνωμία της Εκάβης.

Γραμμένο ενώ εξελισσόταν ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, το έργο θεωρείται πως σχολιάζει εμμέσως τα πολεμικά γεγονότα. To 415 π.Χ. σημαδεύτηκε επίσης από την βεβήλωση των Ερμών της πόλης, ενώ ήταν και η χρονιά της δεύτερης εκστρατείας των Αθηναίων στη Σικελία. Θεωρείται πως τα γεγονότα αυτά επίσης επηρέασαν τον μεγάλο τραγωδό.


Το έργο περιλαμβάνει το αρχαίο πρωτότυπο κείμενο, απόδοση στη νεοελληνική, εισαγωγή και σχόλια. Χαρακτηριστικά
 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΙΡΑΣ

  004030

 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-352-032-0

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Τάσος Ρούσσος

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  12,5x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  148

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Ευριπίδης

Ο Ευριπίδης (480-406 π.Χ.) καταγόταν από τον Αθηναϊκό δήμο της Φλύας. Κατά την παράδοση, γεννήθηκε στην Σαλαμίνα, την ημέρα της ναυμαχίας. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αθήνα, κατά τον χρυσό αιώνα του Περικλή, την περίοδο ακμής της αθηναϊκής δημοκρατίας, βίωσε όμως και τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Ο Ευριπίδης παρακολούθησε τις διδασκαλίες του Αναξαγόρα, του Πρόδικου και του Πρωταγόρα, και συνδέθηκε φιλικά με τον Σωκράτη. Για πρώτη φορά πήρε μέρος σε δραματικό αγώνα το 455 π.Χ., και από τότε δίδασκε τακτικά μέχρι τον θάνατό του. Έγραψε 92 δράματα, από τα οποία έχουν διασωθεί πλήρως μόνο 18. Ο Ευριπίδης βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στα Μεγάλα Διονύσια 4 φορές εν ζωή, ενώ το τελευταίο του βραβείο το κέρδισε για τις Βάκχες μετά θάνατον (το έργο δίδαξε ο γιος του).

Χαρακτηρίστηκε ως «ο τραγικώτατος των ποιητών» από τον Αριστοτέλη. Ανάμεσα στις διασημότερες τραγωδίες του κατατάσσονται οι Βάκχες, η Μήδεια, ο Ορέστης, η Ελένη, η Ηλέκτρα, η Ιφιγένεια εν Αυλίδι κ.ά.

Είναι ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του αρχαιοελληνικού διαφωτισμού με σημαντικές επιδράσεις από τους σύγχρονούς του σοφιστές. Είναι επίσης ο κύριος εκπρόσωπος του ρεαλισμού στην δραματική ποίηση του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Ανάμεσα στις καινοτομίες του ξεχωρίζουν η ανάδειξη των πρωταγωνιστών με αντίστοιχη συρρίκνωση του ρόλου του χορού, και ο περιορισμός του ρόλου των θεών στην πλοκή, καθώς οι πρωταγωνιστές ευθύνονται οι ίδιοι για τη μοίρα τους.