Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

espaEΤΠΑ

Αλεξάνδρου Ανάβασις (4 τόμοι)

Συγγραφέας: Αρριανός
Κωδικός προϊόντος:
004529
Κανονική Τιμή 42,40 € Ειδική Τιμή 25,44 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Η «Αλεξάνδρου Ανάβασις» παραμένει ακόμα κλασσικό και θεωρείται η σημαντικότερη πηγή για την εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου!

Στο έργο αυτό ο Αρριανός περιλαμβάνει ολόκληρη την ιστορία του μεγάλου βασιλέως από την άνοδό του στο θρόνο της Μακεδονίας, τις επιχειρήσεις του στα Βαλκάνια και την κυρίως Ελλάδα, καθώς και την κάθοδό του στην Αίγυπτο, προτού να αρχίσει η "ανάβασις" μέχρι την Ινδική Ασία. Το έργο τελειώνει με τον ξαφνικό θάνατο του Αλεξάνδρου στην Βαβυλώνα.

Στο έργο του αναφέρονται η μεγαλειώδη πορεία της στρατιάς των Μακεδόνων προς τα άξενα βάθη της Ασίας, τη κατάκτηση αναρίθμητων εθνών και τη μεταλαμπάδευση του ελληνικού πολιτισμού στις εξωτικές αυτές χώρες, τη δραματική πορεία ενός μεγαλοφυούς ηγέτη προς το απόγειο της δόξας , την αποθέωση αλλά και τη μεγαλομανία και την αποξένωση από τους συντρόφους του. Πάνω από όλα τη συναρπαστική μορφή του Αλεξάνδρου, που έχει απασχολήσει τους μελετητές όσο καμία άλλη ιστορική προσωπικότητα με το μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι τον διεκδικούν δεκάδες εθνών ως τον εθνικό τους ήρωα

Για τη συγγραφή της εκστρατείας του Μέγα Αλέξανδρου, ο Αρριάνος στηρίχτηκε στους προηγούμενούς ιστοριογράφους κυρίως στις αληθοφανέστατες διηγήσεις του Πτολεμαίου και του Αριστόβουλου, οι οποίοι υπήρξαν και συμπολεμιστές του κατακτητή. 

Ο Αρριανός δεν κρύβει τον απέραντο θαυμασμό του για τον μεγάλο Μακεδόνα στρατηγό αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διστάζει να τον επικρίνει προσπαθώντας να είναι αντικειμενικός. Ο Αρριανός αποδεικνύεται ευφυής και ακριβής ιστορικός, ευχάριστος αφηγητής και με ορθή κρίση. Μπορεί η φυσιογνωμία του Αλεξάνδρου να μην αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο, όμως στην εξιστόρηση αυτή συγκεντρώνονται όλα τα κύρια χαρακτηριστικά της εκστρατείας του.

Η σειρά «Αλεξάνδρου Ανάβασις», στην οποία περιλαμβάνονται το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμό, αποτελείται από 4 τόμους. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει :Χαρακτηριστικά
  • ISBN (13-ψηφιος)

    978-960-382-197-7

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Αρριανός
Ο Φλάβιος Αρριανός (95-175 μ.Χ.) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Βιθυνίας. Γόνος επιφανούς οικογένειας, τιμήθηκε με ιερατικά αξιώματα στην πόλη του, ενώ αργότερα κατέλαβε υψηλές διοικητικές και στρατιωτικές θέσεις του Ρωμαϊκού κράτους. Νέος παρακολούθησε τη διδασκαλία του Επίκτητου, της οποίας κατέγραψε τα βασικά στοιχεία. Στα μέσα του 2ου αι. πήγε στην Αθήνα, όπου έλαβε την ιδιότητα του πολίτη και εκλέχθηκε επώνυμος άρχοντας (147-148 μ.Χ.). Εκεί ολοκληρώθηκε ως συγγραφέας και αναδείχθηκε αξιόλογος εκπρόσωπος του αττικισμού.