Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού 10

12ος αιώνας
SKU
005809
Κανονική Τιμή 14,84 € Ειδική Τιμή 10,39 € (-30%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€
«Ο Σαλαδίνος επιτρέπει στους υποταγμένους χριστιανούς να εξαγοράσουν τους εαυτούς τους. Σε αρκετές χιλιάδες χριστιανούς που δεν είχαν τα μέσα, τους χαρίζει τα λύτρα, μάλιστα σε μερικούς κάνει δώρα.

Εξασφαλίζει σε αιχμάλωτους οικογενειάρχες, σε συζύγους την ελευθερία, ακόμη και σίγουρη δίοδο. Πολλούς άλλους τούς αγοράζει ο αδερφός του και διάδοχος του Αλ-Αντίλ και τους ελευθερώνει μετά, με τη σύμφωνη γνώμη του Σαλαδίνου.

Παρά ταύτα αμέτρητοι βάδισαν στη σκλαβιά. Κι αυτό γιατί οι πλούσιοι χριστιανοί δεν βοήθησαν τους φτωχούς αδερφούς τους, τους αρνήθηκαν μάλιστα, όπως ο ανώτατος καθολικός κλήρος, τα λύτρα.

Αντιθέτως φεύγει ο καθολικός Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Ηράκλειος, αφού διαγούμισε -αυτός, όχι οι μουσουλμάνοι- το τέμενος του Θόλου του Βράχου, τον Ναό της Αναστάσεως και άλλες εκκλησίες, και, καταφορτωμένος με πλάκες χρυσού, με σκαλίσματα από χρυσό και ασήμι από τον Πανάγιο Τάφο, με θησαυρούς ... πέρασε μπροστά από τους θυμωμένους απίστους στην ελευθερία. Ήδη από παλιά σπαταλούσε κατά καιρούς με ιερόδουλες τις δωρεές των πιστών.

Η φορτωμένη με κοσμήματα μετρέσα του, η "πατριαρχίνα", ήταν πασίγνωστη στην πόλη. ... Καθολικοί πρόσφυγες ληστεύονται από τους δικούς τους βαρόνους, άλλοι εκβιάζονται από Ιταλούς καπετάνιους, μέχρι που ο Σαλαδίνος τούς εξαναγκάζει να τους μεταφέρουν δωρεάν.»
Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-332-2

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Νίκος Δεληβοριάς

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  14x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  306

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα