Άπαντα 1

Περί του μη καταλύσαι την πάτριον πολιτείαν Αθήνησι, Κατά Επικράτους, Κατά Εργοκλέους, Κατά Φιλοκράτους, Κατά Νικομάχου, Κατά των σιτοπωλών, Περί της Ευάνδρου δοκιμασίας, Κατά Φίλωνος, Κατά Αλκιβιάδου λιποταξίου, Κατά Αλκιβιάδου αστρατείας, Απολογία δωροδ
Συγγραφέας: Λυσίας
SKU
000131
Κανονική Τιμή 13,78 € Ειδική Τιμή 9,65 € (-30%)
percentage background
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
«Περί του μη καταλύσαι την πάτριον πολιτείαν Αθήνησι»: Αντίκρουση της πρότασης να επιτραπεί μεν η επάνοδος όσων εξορίστηκαν από τους Τριάκοντα τυράννους, αλλά να ανατεθεί η διοίκηση της πόλης μόνο σε όσους είχαν έγγειο ιδιοκτησία. — «Κατά Επικράτους»: Ο πολιτικός Επικράτης κατηγορείται για χρηματισμό κατά τη συμμετοχή του σε πρεσβεία προς τους Πέρσες το 389 π.Χ. — «Κατά Εργοκλέους»: Ο Εργοκλής, συνεργάτης του Θρασύβουλου, κατηγορείται για κακοδιοίκηση και διέγερση σε προδοσία πόλεων που είχαν περιέλθει στην κυριαρχία της Αθήνας. — «Κατά Φιλοκράτους»: Ο Φιλοκράτης κατηγορείται ως συνεργάτης του Εργοκλή στις παράνομες πράξεις στις οποίες αναφέρεται ο προηγούμενος λόγος. — «Κατά Νικομάχου»: Ο δημόσιος λειτουργός Νικόμαχος κατηγορείται για νόθευση της νομοθεσίας με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών. — «Κατά των σιτοπωλών»: Λόγος που εκφωνήθηκε στο δικαστήριο της Ηλιαίας κατά την εκδίκαση υπόθεσης αισχροκέρδειας εμπόρων σιταριού. — «Περί της Ευάνδρου δοκιμασίας»: Διατύπωση ενστάσεων σχετικά με το αν ο υποψήφιος άρχοντας Εύανδρος είναι κατάλληλος για την ανάληψη δημόσιου αξιώματος. — «Κατά Φίλωνος»: Διατύπωση ενστάσεων σχετικά με το αν ο υποψήφιος άρχοντας Φίλων είναι κατάλληλος για την ανάληψη δημόσιου αξιώματος. — «Κατά Αλκιβιάδου λιποταξίου»: Ο νεαρός Αλκιβιάδης, γιος του γνωστού Αθηναίου πολιτικού, δικάζεται για εγκατάλειψη της θέσης του κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των Σπαρτιατών. — «Κατά Αλκιβιάδου αστρατείας»: Ο κατηγορούμενος της προηγούμενης υπόθεσης δικάζεται για παράνομη μετάταξή του από τις τάξεις του πεζικού στους ιππείς. — «Απολογία δωροδοκίας»: Αθηναίος κατηγορούμενος για κατάχρηση χρηματικού ποσού προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του. — «Υπέρ Πολυστράτου»: Ο Αθηναίος Πολύστρατος κατηγορείται για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος, και ο γιος του εκφωνεί στο δικαστήριο λόγο υπερασπίσεως.
Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-352-157-0

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Γεώργιος Κυριαζής

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  12,5x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  320

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Λυσίας

Ο Λυσίας (445-380 π.Χ. περ.) γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς μετοίκους οι οποίοι είχαν έρθει από τις Συρακούσες της Σικελίας η οικογένειά του ήταν εύπορη, αλλά έχασε μεγάλο μέρος της περιουσίας της το 403 π.Χ. εξαιτίας των αυθαιρεσιών των Τριάκοντα τυράννων^ μάλιστα τότε δολοφονήθηκε ο αδερφός του Πολέμαρχος, ενώ ο ίδιος ο Λυσίας με δυσκολία σώθηκε καταφεύγοντας στα Μέγαρα. Μετά την κατάλυση του τυραννικού καθεστώτος γύρισε στην Αθήνα και άσκησε το επάγγελμα του λογογράφου.