Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 19,90€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Η Πολιτεία του Πλάτωνα (2 τόμοι)

Δεμένο
Συγγραφέας: Πλάτων
Κωδικός προϊόντος:
004510
Κανονική Τιμή 74,20 € Ειδική Τιμή 37,10 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 19,90€
Η Πολιτεία, το περί αρετής και δικαιοσύνης κορυφαίο έργο του οικουμενικού φιλοσόφου, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο εμβληματικά έργα παγκοσμίως, με άσκηση βαθιάς επιρροής τόσο στη φιλοσοφία όσο και στην πολιτική θεωρία.

Η Πολιτεία του Πλάτωνα σε σκληρόδετη, πολυτελή, δίτομη έκδοση.

Ο Σωκράτης πλαισιωμένος από εξέχοντες Αθηναίους πολίτες αλλά και ξένους, βρισκόμενοι όλοι στην οικία του Πολέμαρχου στον Πειραιά, συζητούν και κατασκευάζουν μια ιδανική πολιτεία, ή καλύτερα ένα ιδανικό πολίτευμα, και απαντούν στα θεμελιώδη ερωτήματα:

• ποιος είναι ο ορισμός της Δικαιοσύνης;
• ποιος είναι δίκαιος και ποιος άδικος;
• πόσο ευτυχισμένος είναι ο δίκαιος άνθρωπος σε σχέση με τον άδικο;

Επίσης, διαβάστε για τα πρότυπα που θα μπορούσαν να χτίσουν μια υγιή κοινωνία και διακυβέρνηση μέσα από συζητήσεις για:

• την Αλληγορία του Σπηλαίου
• την ιδανική διαπαιδαγώγηση των νέων
• την αθανασία της ψυχής
• τις μορφές των πολιτευμάτων και τις αδυναμίες τους
• τα χαρακτηριστικά του Βασιλέα-Φιλοσόφου ή αυτόν που ονομάζουμε σήμερα Κυβερνήτη
• τα κοινά μεταξύ πολιτείας & ψυχής

Διαβάζοντας το διαχρονικό αυτό έργο, μπορείς να εστιάσεις ξανά στις σωστές αξίες που θα σου διασφαλίσουν υγιή κριτική σκέψη και ορθή γνώση για το πώς μπορεί να ισορροπήσει μια κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

Ο τόμος περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο και νεοελληνική μετάφραση σε αντικριστές σελίδες. Επίσης περιλαμβάνει και σχολιασμό

Χαρακτηριστικά
  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Σκληρόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Πλάτων

Ο Πλάτωνας γεννήθηκε περί το 427 π.Χ., γόνος επιφανούς Αθηναϊκής οικογένειας. Έλαβε σπουδαία παιδεία και γνώρισε τα ελληνικά φιλοσοφικά ρεύματα. Αυτός όμως που διαμόρφωσε καθοριστικά την ηθική και πνευματική του υπόσταση ήταν ο Σωκράτης, με τη ζωή του, τη φιλοσοφία και τον θάνατό του. Ο μεγάλος φιλόσοφος ήταν αιτία να στραφεί ο νεαρός Πλάτων στη φιλοσοφία, και η Σωκρατική εννοιολογία αποτέλεσε βάση για τη δημιουργία της κατοπινής Πλατωνικής θεωρίας των Ιδεών. Ο Πλάτωνας ερμήνευσε βαθύτατα τον Σωκράτη ως άνθρωπο και διδάσκαλο, και αποτύπωσε την προσωπικότητά του σε πολλά έργα του.

Ταξίδεψε στην Αίγυπτο, την Κυρήνη και τη Μεγάλη Ελλάδα, όπου προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να εφαρμόσει τις πολιτικές αρχές του στην οργάνωση των ελληνικών πόλεων της Σικελίας. Το 387 π.Χ. ίδρυσε στην Αθήνα την Ακαδημία, περίφημο κέντρο της φιλοσοφίας και των Μουσών, που διατηρήθηκε σχεδόν δέκα αιώνες, μέχρι τους χρόνους του Ιουστινιανού. Ο Πλάτων αφοσιώθηκε στη διδασκαλία ως τον θάνατό του, το 348 π.Χ.

Σε αντίθεση με το έργο πολλών άλλων στοχαστών της αρχαιότητας, τα έργα του Πλάτωνα σώζονται ως σήμερα ακέραια. Όλα σχεδόν ανήκουν στο είδος του διαλόγου (πλατωνικός διάλογος), που αναδεικνύει τον Πλάτωνα όχι μόνο ως κορυφαίο φιλόσοφο, αλλά και ως αληθινό ποιητή. Τα πιο γνωστά έργα του είναι η Απολογία, το Συμπόσιο, η Πολιτεία, ο Φαίδων, και άλλα. Η φιλοσοφία του -ηθική, οντολογική, πολιτική- είναι το θεμέλιο του ιδεαλισμού.