Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!

Κάνε τις αγορές σου σε 4 δόσεις με 

Προς τ’ άστρα & Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων

Κωδικός προϊόντος:
004573
Κανονική Τιμή 35,51 € Ειδική Τιμή 19,90 € (-44%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Δύο best selling βιβλία που σε φέρνουν πιο κοντά στη σύγχρονη επιστήμη και στις πιο σημαντικές κατακτήσεις της.
Η προσφορά περιλαμβάνει τα βιβλία:

Προς τ' άστρα - Παύλος Καστανάς (Astronio)

Το βιβλίο αυτό, από το δημιουργό του καναλιού Astronio, αποτελεί ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής και των εντυπωσιακότερων πτυχών της.
Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι εξωτικές συνθήκες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, η προσπάθεια εύρεσης νέων «κόσμων», η επική ιστορία της γέννησης και του θανάτου των αστέρων, οι μυστηριώδεις μαύρες τρύπες και τα υπέρλαμπρα κβάζαρ, το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και πολλά ακόμα συναρπαστικά κεφάλαια της Αστροφυσικής και της Αστρονομίας.
Μέσα από απλές εξηγήσεις των φυσικών φαινομένων και πλούσια εικονογράφηση, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τη γοητεία της διαστημικής εξερεύνησης και θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα από ποτέ τη θέση του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν.

Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων - Demetrios Nicolaides

Υπάρχει άραγε ένας φυσικός νόμος που να εξηγεί ολόκληρο το σύμπαν; Κι αν ναι, πώς αυτός συνδέεται με την σκέψη των προσωκρατικών, του Αριστοτέλη και άλλων αρχαίων θεμελιωτών της επιστημονικής σκέψης;
To βιβλίο Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων οδηγεί τους αναγνώστες σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, προς αναζήτηση μιας ενιαίας «θεωρίας των πάντων», μέσω μιας σπάνιας και επιδέξιας αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις φυσικές φιλοσοφίες των σημαντικότερων αρχαίων Ελλήνων διανοητών και στους νόμους της σύγχρονης φυσικής.
Αναπτύσσοντας μια ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης, ο φυσικός Demetris Nicolaides συνδέει λογικά τα μεγάλα επιτεύγματα του κριτικού νου και της αχαλίνωτης ανθρώπινης φαντασίας στη φιλόδοξη αναζήτησή τους για μια θεωρία που τελικώς θα ερμηνεύει όλα τα φαινόμενα της φύσης μέσω ενός και μοναδικού αναλλοίωτου κυρίαρχου νόμου.
Χαρακτηριστικά
  • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

    17x24

  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Καστανάς Παύλος
Ο Παύλος Καστανάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Αστροφυσικής στο Queen Mary University of London, όπου και αρίστευσε. Εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση ως συνεργάτης-λέκτορας του Πανεπιστημίου του Derby, διδάσκοντας προπτυχιακά μαθήματα θετικών επιστημών. Επίσης, έχει διδάξει Φυσική και Χημεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ έχει σχεδιάσει μια πλήρη σειρά μαθημάτων Αστρονομίας για παιδιά. Στα πλαίσια της επικοινωνίας της επιστήμης έχει οργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και έχει πραγματοποιήσει πλήθος ομιλιών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Το 2017 δημιούργησε το ελληνικό διαδικτυακό κανάλι Αστροφυσικής Astronio, το οποίο μέσα σε 3,5 χρόνια λειτουργίας ξεπέρασε τις 13 εκατομμύρια προβολές και τους 180.000 συνδρομητές. Για την προσφορά του στη διάχυση της επιστήμης, το φθινόπωρο του 2019 τού απονεμήθηκε το βραβείο επικοινωνίας της επιστήμης «ΕΠΙ2».
Nicolaides Demetris
Ο Demetris Nicolaides είναι βραβευμένος καθηγητής Φυσικής στο Bloomfield College. Έχει συγγράψει 2 βιβλία και πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, και έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλά διεθνή συνέδρια. Οι έρευνές του εκτείνονται από τη φυσική έως την παρατηρησιακή αστρονομία και την ιστορία και τη φιλοσοφία της επιστήμης. Είναι μέλος της Ένωσης Αμερικανών Φυσικών, της Αστρονομικής Εταιρείας Ειρηνικού και της Διεθνούς Ένωσης Προσωκρατικών Σπουδών.
Στον τομέα της φιλοσοφίας της φυσικής (και της επιστήμης γενικότερα) αναλύει τους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής από φιλοσοφική σκοπιά, ελπίζοντας να διακρίνει αν αυτοί είναι όντως «αληθινοί» ή απλώς πρακτικοί. Πιστεύει ότι όλα τα πράγματα στη φύση, ακόμα και τα εμφανώς διαφορετικά, μοιράζονται μια λεπτή καθολική ομοιότητα, την οποία αγωνίζεται να βρει και να κατανοήσει.
Του αρέσει περισσότερο το ταξίδι παρά ο προορισμός, και δεν τον νοιάζει αν πού και κάπου χαθεί.