truck

Δωρεάν αποστολή εντός Ελλάδας για αγορές άνω των 20€

card

Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >300€

espaEΤΠΑ

Τα μυστικά του αποτελεσματικού δασκάλου

Η δοκιμασμένη μέθοδος που βοήθησε χιλιάδες δασκάλους να δώσουν νέα πνοή στην εκπαιδευτική διαδικασία
Συγγραφέας: Gordon Thomas
Κωδικός προϊόντος:
005888
Κανονική Τιμή 23,32 € Ειδική Τιμή 16,32 € (-30%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ για όλη την Ελλάδα!
Τι διαφορετικό έχει η διδασκαλία που φέρνει αποτέλεσμα από εκείνη που αποτυγχάνει, η διδασκαλία που ανταμείβει από εκείνη που δυσαρεστεί και κουράζει;

Το βιβλίο αυτό υποστηρίζει ότι καθοριστικός παράγοντας για την αποτελεσματική διδασκαλία είναι η δεξιότητα του δασκάλου να δημιουργεί μία ποιοτική σχέση με τους μαθητές του, πέρα από το αντικείμενο, τη διδακτέα ύλη ή τον τρόπο διδασκαλίας.

Για περίπου 30 χρόνια, το παρόν βιβλίο, το οποίο βασίζεται στο πρωτοποριακό πρόγραμμα του δρ Thomas Gordon, έχει διδάξει σε εκατοντάδες χιλιάδες δασκάλους παγκοσμίως τις δεξιότητες τις οποίες χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα αναπόφευκτα προβλήματα πειθαρχίας των μαθητών με αποτελεσματικό και ανθρώπινο τρόπο.

Αναθεωρημένο και επικαιροποιημένο, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μίας μη παραγωγικής τάξης και ενός συνεργατικού, δημιουργικού περιβάλλοντος, στο οποίο οι μαθητές ευδοκιμούν και οι εκπαιδευτικοί αντλούν ικανοποίηση και επιβράβευση.

Με το βιβλίο αυτό θα μάθετε:
• Τι να κάνετε όταν η συμπεριφορά των μαθητών σας εμποδίζει τη διδασκαλία
• Πώς να μιλάτε ώστε οι μαθητές να σας ακούν
• Πώς να επιλύετε τις συγκρούσεις στην τάξη
• Πώς να βοηθάτε αποτελεσματικά τους μαθητές σας προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους
• Πώς να θέτετε κανόνες ώστε να απαιτείται λιγότερη επιβολή από μέρους σας
• Πώς να αυξήσετε τον «καθαρό» χρόνο διδασκαλίας και μάθησης

Απευθύνεται σε επαγγελματίες δασκάλους όλων των βαθμίδων.
Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-026-0

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Ζωή-Μυρτώ Ρηγοπούλου

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  17x24

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  338

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Gordon Thomas
Ο δρ Thomas Gordon (1918-2002) ήταν ένας παγκοσμίου φήμης ψυχολόγος που αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις σχέσεις τους στο σπίτι, στη δουλειά και στο σχολείο. Ως αναγνώριση της προσφοράς του, προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης το 1997, το 1998 και το 1999. Τιμήθηκε το 1999 με το Χρυσό Μετάλλιο της Ένωσης Αμερικανών Ψυχολόγων, και το 2000 με το βραβείο Επίτευγμα Ζωής από την Ένωση Ψυχολόγων της Καλιφόρνιας. Υπήρξε σύμβουλος στο Συνέδριο του Λευκού Οίκου για τα Παιδιά και τους Νέους, καθώς και στο πρόγραμμα White House Fellows.
Έχει γράψει οκτώ βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των Teacher Effectiveness Training (Τα μυστικά του αποτελεσματικού δασκάλου) και Leader Effectiveness Training (Τα μυστικά της αποτελεσματικής ηγεσίας).
Το μοντέλο του για την οικοδόμηση αποτελεσματικών σχέσεων —γνωστό ως μοντέλο Gordon— έχει κάνει γνωστές στο ευρύ κοινό δεξιότητες όπως την «Ενεργητική Ακρόαση», το «Εγώ-Μήνυμα» και τη «Μέθοδο Μη Ήττας» για την επίλυση συγκρούσεων. Ήταν ο ιδρυτής της Gordon Training International, ενός οργανισμού παγκόσμιας εμβέλειας ο οποίος συνεχίζει να οργανώνει εργαστήρια εκπαίδευσης στις παραπάνω δεξιότητες για γονείς, εκπαιδευτικούς και ηγετικά στελέχη, έχοντας εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους σε περισσότερες από τριάντα χώρες ανά τον κόσμο.