truck  Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 20 ευρώ!

 Άτοκες δόσεις με πιστωτική για αγορές >200€

espaEΤΠΑ

3+12 λόγοι να επισκεφτείτε το Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου 2021

3+12 λόγοι να επισκεφτείτε το Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου 2021
Σεπτεμβρίου 01, 2021

3+12 λόγοι να επισκεφτείτε το Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου 2021

Ο πιο βιβλιοφιλικός πολιτιστικός θεσμός της Αθήνας, το Φεστιβάλ Βιβλίου, ανοίγει στο κοινό από τις 3 ως τις 19 Σεπτεμβρίου στον δροσερό και φιλόξενο χώρο του Ζαππείου.

Φέτος έχετε 3+12 λόγους να επισκεφτείτε το Φεστιβάλ Βιβλίου και το περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ!

1.     Μια πραγματική γιορτή του βιβλίου

Άνετα παπούτσια που βολεύουν στο περπάτημα, μαλλί της γριάς / κοκκοράκι / καλαμπόκι στο χέρι (ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση!), παρέα που αγαπάει τα βιβλία όσο κι εσείς, ρολόι ξεχασμένο στο σπίτι, και είστε έτοιμοι για την πιο μεγάλη γιορτή του βιβλίου στην Αθήνα.

Κάτω από τα αιωνόβια δέντρα του αρχοντικού Ζαππείου, για 15 μέρες δεν θα αναπνέουμε οξυγόνο αλλά το άρωμα χαρτιού και μελανιού χιλιάδων βιβλίων για όλα τα γούστα. Από δοκίμιο μέχρι μυθιστόρημα, από φιλοσοφικό βιβλίο ως παιδικό παραμύθι, από ελαφρύ, διασκεδαστικό ανάγνωσμα ως βιβλίο κατάδυσης στη γνώση, όλα μας περιμένουν να τα ξεφυλλίσουμε, να τα αγαπήσουμε, και να τα βάλουμε στη βιβλιοθήκη μας.

Κι όποιος μας πει «Πάλι βιβλία αγόρασες; Μα πόσα βιβλία θα χωρέσουν επιτέλους σ’αυτό το σπίτι;» θα του χαμογελάσουμε γλυκά και θα του χαρίσουμε το βιβλίο που θα διαλέξουμε ειδικά γι’αυτόν, και που θα τον κάνει να μας συγχωρέσει (και φέτος).

2.     Όλα τα βιβλία των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ με ειδική έκπτωση

Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ σας περιμένουν στα περίπτερα 29-31 με εκατοντάδες βιβλία, με προνομιακές εκπτώσεις που ισχύουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Στο περίπτερό μας θα βρείτε:

  • όλη τη συλλογή της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας,
  • όλες τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ από σύγχρονους Έλληνες και ξένους συγγραφείς και ποιητές,
  • διαχρονικά βιβλία κλασικής λογοτεχνίας,
  • ιστορικά δοκίμια, μελέτες, βιβλία επιστήμης και γνώσης για όλους.

Οι έμπειροι υπεύθυνοι του περιπτέρου θα σας απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας και θα σας βοηθήσουν να βρείτε ακριβώς τα βιβλία που ψάχνετε.

3.     12 συγγραφείς περιμένουν να σας γνωρίσουν!

Το Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου είναι επίσης η ευκαιρία να συναντήσετε από κοντά τους αγαπημένους σας συγγραφείς.

Όποιος έχει διαβάσει ένα βιβλίο που τον συγκλόνισε, μπορεί να ονειρεύεται να γνωρίσει από κοντά τον συγγραφέα, να ζητήσει υπογραφή στο βιβλίο του, να μοιραστεί μαζί του μερικές σκέψεις για το βιβλίο.

Κι αν ο Πλάτων, ο Αριστοφάνης και οι αδερφές Μπροντέ δεν μπορούν ούτε και φέτος να είναι κοντά μας, όμως 12 εξαιρετικοί συγγραφείς των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ θα σας περιμένουν στο περίπτερό μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΟΣ

Σάββατο 04/09 | 20.00-22.00 | Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΛΑΙΝΟΣ

Πώς είναι δυνατόν η αρχαία ελληνική φιλοσοφία να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα ψυχολογικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου 2.500 χρόνια μετά, λαμβανομένης υπ’όψιν και της τεράστιας εξέλιξης της επιστήμης;

Ο Γιάννης Λαϊνος απαντά στο ερώτημα αυτό με το βιβλίο του Ψυχική Υγεία και Ευδαιμονία στην Αρχαία Ελληνική και στη Σύγχρονη Ψυχολογία.

ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

Κυριακή 05/09 | 20.00-22.00 | Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ

Από κάπου αδιευκρίνιστα ψίθυρος θροΐζει: «Φρόντισε ν’ αφήσεις πίσω σου κάτι...»
Από κάπου αδιευκρίνιστα η φωνή δυναμώνει: «Βιάσου ν’ αφήσεις πίσω σου κάτι!»
Από κάπου αδιευκρίνιστα η αγωνία βαριά ανασαίνει: «Πρόλαβες ν’ αφήσεις πίσω σου κάτι;»
Άραγε θα βρεθεί για μας ένας λυγμός να βεβαιώσει πως, στ’ αλήθεια, αφήσαμε πίσω μας κάτι;
Η ποιήτρια Άννα Πετράκη υπογράφει την ποιητική της συλλογή ΑΝΑΚΥΚΛ στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Τρίτη 07/09 | 20.00-22.00 | Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Με την ποιητική συλλογή Αστραπή ζωής, που περιλαμβάνει σύντομα χαϊκού και τάνκα αλλά και τους υπέροχους πίνακες του ζωγράφου Αντώνη Απέργη, η ποιήτρια Μαργαρίτα Αρβανίτη αναζητά αυτό που περιμένει η ζωή από εμάς προκειμένου να κρατηθούμε μέσα της και να αξιωθούμε να βρούμε τη δική μας θέση στον κόσμο.


ΦΙΟΡΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πέμπτη 09/09 | 19.00-20.00 | Ομιλία, Σκηνή 2 του Φεστιβάλ


Εκείνη γεννήθηκε σε μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι γυναίκες θεωρείται πως ζουν ισότιμα με τους άντρες. Εκείνες στα φτωχά κράτη των Βαλκανίων και της Αφρικής, όπου η αξία της γυναίκας είναι αναλώσιμη. Συναντιούνται οι δρόμοι τους στο φυσικό πέρασμα των τράφικερ από την Ανατολή στη Δύση, στα ελληνικά παράλια. Μόνο εκείνη θα μπορούσε να τις βοηθήσει…
Πιο επίκαιρο από ποτέ, το βιβλίο της Φιόρης Ζαφειροπούλου Η άχρονη παραλία έχει την τιμητική του στη Σκηνή 1 του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου.

ΕΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΡΑΦ

Παρασκευή 10/09 | 20.00-22.00 |  Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΓΚΡΑΦ

Η Εκατερίνα Γκραφ υπογράφει το βιβλίο της Η γυναίκα που λαχταρούσε ν’αγαπήσει. Με καταιγιστική πλοκή, πλούσιο σε συναισθηματικές εναλλαγές και πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες, το μυθιστόρημα της Εκατερίνα Γκραφ ακολουθεί την ταραχώδη ζωή της όμορφης, ταλαντούχου και φιλελεύθερης Ελισαβέτα Τροπίνινα, γεμάτη με έρωτα, μυστικά, κι εκδίκηση…

ΣΠΥΡΟΣ ΠΩΡΟΣ

Σάββατο 11/09 | 20.00-22.00 |  Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΠΩΡΟΣ

Με την Φωτοσοφία, το υπέροχο φωτογραφικό λεύκωμα που μας ταξιδεύει σε τρεις ηπείρους και σε 25 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, με σύντομα κείμενα που μας αποκαλύπτουν από πού εμπνεύστηκε κάθε φωτογραφία, μας περιμένει ο φωτογράφος και συγγραφέας Σπύρος Πώρος. Ελάτε να τον γνωρίσετε και να σας υπογράψει το βιβλίο του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριακή 12/09 | 11.00-13.30 |  Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Χαραλαμπόπουλος  θα βρίσκεται στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ μαζί με τον  Ροδομάγουλο,  τον τρυφερό, κεφάτο πλανήτη που κάνει όλα τ’αστέρια και τους πλανήτες να χορεύουν και να τραγουδούν μαζί του, που  μπορεί να σταματήσει τον χρόνο και να κάνει μια στιγμή να φαντάζει σαν μια ζωή...


ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΠΑΥΛΕΑ

Τρίτη 14/09 | 20.00-22.00 | Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΠΑΥΛΕΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τη Νίκη της Σαμοθράκης  να συνεχίζει μέσα στους αιώνες να μυεί και να εμπνέει τα πλήθη να διαφύγουν από την ασχημοσύνη της θνητής ύπαρξης αναζητώντας διέξοδο προς την πνευματική διάσταση της ζωής; Η συγγραφέας Βιολέττα Παυλέα αναλαμβάνει να μας μυήσει σε ένα από τα πιο γοητευτικά αρχαία μυστήρια με το βιβλίο της Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβείρια Μυστήρια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ

Τετάρτη 15/09 | 20.00-22.00 | Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ


 Σε ψάχνω στο σκοτάδι, |γιατί δεν μπορώ να σε βρω στο φως.
Σ’ αγγίζω δίχως να σε ξέρω, |γιατί χρόνια εσένα περίμενα.
Σε φιλώ και βλέπω το είδωλό μου στον καθρέφτη, |γιατί εσύ μοιάζεις περισσότερο μ’ εμένα.
Άφησέ με να σε βρω…

Ο ποιητής Αντώνης Φιλιππαίος υπογράφει την ποιητική του συλλογή Silentium στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Πέμπτη 16/09 | 20.00-21.00 | Ομιλία, Σκηνή 1 του Φεστιβάλ


Παρακολουθήστε την ομιλία της Μαρίας Μαραγκού για το βιβλίο της Ελευσίνια Μυστήρια: Η Οδός της Θέωσης του Ανθρώπου. Τα Ελευσίνια Μυστήρια, αφιερωμένα στη Δήμητρα και τον Διόνυσο, διατηρούν ακόμη και σήμερα τα μυστικά τους. Η Μαρία Μαραγκού μας δίνει την ετυμολογική ερμηνεία ονομάτων, λέξεων και φράσεων που συνδέονται με την τελετουργία τους, σε μια προσπάθεια φιλοσοφικής προσέγγισης των διεργασιών της φύσης και της ψυχής.  

ΗΛΙΑΣ ΓΚΑΡΛΑΣ

Παρασκευή 17/09 | 20.00-22.00 | Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΓΚΑΡΛΑΣ

Όταν ο μπαμπάς κρίνεται ένοχος από το Ηλιοδικείο, ο ήλιος κρύβεται, μαζί και τα χαμόγελα, μαζί και το φέρι που θα περάσει την οικογένεια απέναντι για να πάνε τα παιδιά σχολείο. Τότε ο μπαμπάς, για να εξιλεωθεί, ξεκινά να κάνει 12 σύγχρονους άθλους, σε τούτο το πρωτότυπο παραμύθι που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από ολόκληρη την οικογένεια! Ο μπαμπάς Ηλίας Γκάρλας περιμένει μικρούς και μεγάλους με το βιβλίο του Οι 12 άθλοι του μπαμπά και άλλες περιπέτειες

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 18/09 | 20.00-22.00 | Υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ

ΣΕΜΙΝΑ

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή σας περιμένει με το βιβλίο της Οι Απείθαρχοι, να σας ξεναγήσει στους 50 ορόφους ενός παράξενου "Κόκκινου Ουρανοξύστη" όπου συνυπάρχουν και διεξάγουν συναρπαστικούς διαλόγους ξεχωριστές προσωπικότητες, συγγραφείς, ηθοποιοί, ποιητές, τραγουδιστές, επιστήμονες κ.ά. Ανάμεσα στους 100 απείθαρχους  "ενοίκους", ο Μπόουι, ο Λένιν, η Νίνου, ο Αϊνστάιν, ο Μπέρνχαρντ, η Μονρόε, η Κοτοπούλη, ο Προυστ, ο Αττίλας, η Γουαινχάουζ, η Λαμπέτη, ο Βέγγος, ο Σαραμάγκου, ο Φρόιντ, ο Σιδηρόπουλος, ο Γουίλιαμς, η Γώγου, ο Πικάσο, ο Βάρναλης, ο Κομπέιν, η Βασιλειάδου, ο Χόκινγκ κα.