Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Του Οσίου Αλμοδοβάρ ανήμερα

Συγγραφέας: Αλεξανδρής Θάνος
Κωδικός προϊόντος:
005875
Κανονική Τιμή 14,84 € Ειδική Τιμή 13,36 € (-10%)
percentage background
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€
Πορτρέτα ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών, της τηλεόρασης και του περιθωρίου συνυπάρχουν σε αυτές εδώ τις σελίδες, οι οποίοι μας διηγούνται τις εξαίσιες αλλά και ανατρεπτικές τους ιστορίες.

Αβανγκάρντ χώροι, καλλιτεχνικά στέκια, ετερόκλιτοι ήρωες και τα πρώτα ντεκαντάνς ντραγκ σόου της Αθήνας περασμένων δεκαετιών αναδεικνύουν μια Ελλάδα που αλλάζει, που μεταλλάσσεται συνεχώς στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ενώ φίλοι και διανοούμενοι αναζητούν απεγνωσμένα τα χρόνια εκείνα της χαράς, της μέθεξης, του έρωτα και των εκρηκτικών συναισθημάτων.

Αυτοσχέδια επιθεωρησιακά νούμερα από ραδιοφωνικές εκπομπές, αναμνήσεις φίλων συναγωνιστών που έζησαν συγκλονιστικά χρόνια ευτυχίας στα σκυλάδικα της παραμεθορίου και, γενικά, ό,τι περίσσεψε απ’ το ηρωικό έπος τού Αυτή η νύχτα μένει.

Ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει κείμενα δημοσιευμένα πριν από δεκαπέντε χρόνια, στην Athens Voice, το Penthouse και πρόσφατα στο ΑΛΜΑΝΑΚ της Lifo, στα οποία περιγράφονται, με τολμηρό και καυστικό χιούμορ, οι συνήθειες, τα πάθη και τα ήθη των τηλεοπτικών μας αστεριών, που –δόξα τω Θεώ– υπάρχουν και αναφύονται σαν τα γιούκα διαρκώς. Φυσικά, υπάρχουν και καινούργια κείμενα που αναφέρονται στη βασιλεία των μαγείρων, των ηλεκτρολόγων, του Ντάνου και όλων των υδραυλικών που, ξαφνικά, σαν τη Γαλλική Επανάσταση, ξεχύθηκαν στο τηλεοπτικό πεδίο να αρπάξουν αυτό που δικαιωματικά τούς ανήκει.

Το βιβλίο συνοδεύεται από δεκάδες φωτογραφίες των πραγματικών ηρώων που συνάντησε ο συγγραφέας.

Μας συστήνει το σύμπαν αυτό, το σχεδόν αλμοδοβαρικό, που είναι ένα παλίμψηστο της καψούρας, των άνομων πράξεων, του γλεντιού, του πάθους και της νύχτας – ένας δηλαδή ύμνος στη ζωή.
Είπαν για το βιβλίο
  "Ο Θάνος Αλεξανδρής, Του Οσίου Αλμοδοβάρ ανήμερα, ιχνηλατεί τις κοινωνικές ανακατατάξεις και μας δίνει τους δικούς του χρησμούς τις δικές του προφητείες για αυτά που έρχονται… στο χώρο της διασκέδασης, της καλλιτεχνίας, του θεάτρου, της τηλεόρασης".
  Βίκυ Μιχαλονάκου, opinionleader.gr

  "Μας συστήνει το σύμπαν αυτό, το σχεδόν αλμοδοβαρικό, που είναι ένα παλίμψηστο τηςκαψούρας, των άνομων πράξεων, του γλεντιού, του πάθους και της νύχτας - ένας δηλαδή ύμνος στη ζωή".
  Παναγιώτης Σκορδάς, εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ – Μυτιλήνης 

  Μια αναδρομή στο παρελθόν. Ένα νοσταλγικό ταξίδι που δεν τελειώνει. Ένας όμορφος κόσμος γεμάτος γλυκόπικρες ιστορίες, στίχους, ατάκες που τις διαβάζεις και χαμογελάς ή μελαγχολείς για λίγο όμως.
  Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, methismenesistories.blogspot.com

  Συνέντευξη στην Σεμίνα Διγενή, www.ethnos.gr

  Συνέντευξη στον Μιχάλη Κανακουσάκη, newshub.gr

  Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Τσόλκα, spotlightpost.com

  Παρουσίαση στο DOWN TOWN

  ΘΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ &  ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ, youtube.com

  Ένα βιβλίο που μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και που ανοίγει την πόρτα σε έναν κόσμο που πολλοί δεν ήξεραν ότι υπάρχει. Ένα βιβλίο που στις 359 σελίδες του και με τις φωτογραφίες που περιλαμβάνει, σε μεταφέρει στην εποχή που τα πάντα ήταν πασπαλισμένα με χρυσόσκονη και γυάλιζαν οι πούλιες…
  Συνέντευξη στον Κωστή Γωγιό, www.boemradio.gr

  Συνέντευξη στον Μιχάλη Κανακουσάκη,www.newshub.gr

  Μας συστήνει το σύμπαν αυτό, το σχεδόν αλμοδοβαρικό, που είναι ένα παλίμψηστο της καψούρας, των άνομων πράξεων, του γλεντιού, του πάθους και της νύχτας – ένας δηλαδή ύμνος στη ζωή.
  Μιχάλης Κανακουσάκης, www.newshub.gr

Χαρακτηριστικά
 • ISBN (13-ψηφιος)

  978-960-382-019-2

 • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  14x21

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

  384

 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα