Σειρά Αυτοβελτίωσης (7 τόμοι)

Κωδικός προϊόντος:
004509
Κανονική Τιμή 80,56 € Ειδική Τιμή 40,28 € (-50%)
percentage background
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
Σειρά με τα βασικά έργα των Αρχαίων για το θέμα της Αυτοβελτίωσης και της προσωπικής ανάπτυξης, με 50% έκπτωση. Η Σειρά περιλαμβάνει τους εξής τόμους:
Μάρκος Αυρήλιος - τόμος 1 (πως πρέπει να κρίνουμε σωστά τον εαυτό μας)
Μάρκος Αυρήλιος - τόμος 2 (πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις των άλλων για τον εαυτό μας)
Επίκτητος - Εγχειρίδιο (ένας σύντομος οδηγός για τον τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθούμε)
Πλούταρχος - Ηθικά - τόμος 2 (πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους κόλακες και τους εχθρούς, πως θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τα ελαττώματά μας)
Πλούταρχος - Ηθικά - τόμος 3 (πως θα καταφέρουμε όχι πολλούς αλλά λίγους και καλούς φίλους. Γιατί δεν πρέπει να αποδίδουμε την επιτυχία ή την αποτυχία μας στην τύχη)
Πλούταρχος - Ηθικά - τόμος 12 (πως μπορούμε να κατακτήσουμε την αρετή και την εσωτερική γαλήνη και πως να αντιμετωπίζουμε το θυμό)
Πλούταρχος - Ηθικά - τόμος 13 (η σωστή αγάπη προς τα αδέλφια, τους γονείς και τα παιδιά. Η κακία ως παράγοντας δυστυχίας. Η αντιμετώπιση του ελαττώματος της φλυαρίας και της πολυπραγμοσύνης)
Χαρακτηριστικά
  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Επίκτητος

Ο Επίκτητος, από την Ιεράπολη της Φρυγίας, έζησε το διάστημα 50-120 μ.Χ. Ασπάστηκε στη στωική φιλοσοφία, την οποία δίδαξε καταρχάς στην πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας και στη συνέχεια, στη Νικόπολη της Ηπείρου, όπου έζησε πάμπτωχος και ασκητικός. Ο ίδιος δεν έγραψε· η γραπτή αποτύπωση των ιδεών του οφείλεται στον μαθητή του Φλάβιο Αρριανό, ο οποίος συγκέντρωσε, βάσει των σημειώσεών του από τις παραδόσεις, τα κύρια σημεία της διδασκαλίας του Επικτήτου σε δύο συγγράμματα υπό τους τίτλους Επικτήτου Διατριβαί και Εγχειρίδιον.

Πλούταρχος

Ο βιογράφος και φιλόσοφος Πλούταρχος (50-120 μ.Χ. περ.) γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας. Με τα ταξίδια του διεύρυνε τον γνωστικό του ορίζοντα και ήλθε σε επαφή με προσωπικότητες της εποχής, κυρίως εξέχοντες Ρωμαίους. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πατρίδα του και άσκησε δημόσια και ιερατικά αξιώματα. Το σωζόμενο έργο του διακρίνεται στο ιστορικό-βιογραφικό μέρος και στα ονομαζόμενα Ηθικά συγγράμματα. Πολυμαθής και με λεπτό πνεύμα, ο Πλούταρχος εξέφρασε με απλότητα και αισιόδοξη αντίληψη τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες.