Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Σειρά Στωικοί φιλόσοφοι (12 τόμοι)

Κωδικός προϊόντος:
004530
Κανονική Τιμή 148,40 € Ειδική Τιμή 74,20 € (-50%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€
Ο στωικισμός, η σημαντική φιλοσοφική σχολή των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων (300 π.Χ. – περίπου 250 μ.Χ.), ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον Ζήνωνα τον Κιτιέα και είχε ως κέντρο του την «Ποικίλη Στοά» στην οποία οι μαθητές του παρακολουθούσαν τις παραδόσεις του και γι' αυτό ονομάστηκαν "Στωικοί" ή Φιλόσοφοι της Στοάς.

Βασικοί άξονες της Στωικής Φιλοσοφίας είναι η αρετή, η απάθεια- αταραξία, η ελευθερία, η φύση και η συμπάθεια, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν άνθρωπο που είναι ήρεμος σε συνθήκες πίεσης

Oι στωικοί αντί να οραματίζονται την ιδανική κοινωνία, επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο ως είχε, αναζητώντας την αυτοβελτίωση μέσω των αρετών της σοφίας, της πραότητας, της δικαιοσύνης και της ακεραιότητας. Πίστευαν, δε, πως με την προσωπική βελτίωση και την εγκράτεια, ο καθένας θα δει και τους γύρω του να βελτιώνονται. 


Σύμφωνα με τους Στωικούς, η ανθρώπινη φύση είναι κομμάτι της παγκόσμιας φύσης και πρέπει να ζει πρέπει να ζει σε αρμονία με το Σύμπαν. Ο άνθρωπος συγγενεύει όχι μόνο με τα ζώα αλλά και με τον Θεό, διαθέτει ηθική αίσθηση και το κύριο ζητούμενο της ζωής του είναι το να ζει με αρετή ώστε να εξασφαλίσει την ηρεμία, τη γαλήνη, την αταραξία και άρα την ευτυχία. Όλα τα υπόλοιπα πράγματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα, δεν έχουν καμιά αξία και είναι απλώς «αδιάφορα».

Η σειρά « Στωικοί Φιλόσοφοι», στην οποία περιλαμβάνονται το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμό, αποτελείται από 12 τόμους. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

 

 • Επίκτητος - Διατριβαί Α΄ Άπαντα 1
 • Επίκτητος - Διατριβαί Β΄ Άπαντα 2
 • Επίκτητος - Διατριβαί Γ΄ Άπαντα 3
 • Επίκτητος - Διατριβαί Δ΄ Άπαντα 4
 • Επίκτητος - Εγχειρίδιον, Αποσπάσματα Άπαντα 5
 • Μάρκος Αυρήλιος  - Τα εις εαυτόν Α΄-ΣΤ΄ Άπαντα 1
 • Μάρκος Αυρήλιος  - Τα εις εαυτόν Ζ΄-ΙΒ΄ Άπαντα 2
 • Ποσειδώνιος - Αποσπάσματα 1 Άπαντα 1
 • Ποσειδώνιος - Αποσπάσματα 2 Άπαντα 2
 • Ποσειδώνιος - Αποσπάσματα 3 Άπαντα 3
 • Πλούταρχος - Ηθικά 27
 • Πλούταρχος - Ηθικά 28
Χαρακτηριστικά
 • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

  Χαρτόδετο

 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Επίκτητος
Ο Επίκτητος, από την Ιεράπολη της Φρυγίας, έζησε το διάστημα 50-120 μ.Χ. Ασπάστηκε στη στωική φιλοσοφία, την οποία δίδαξε καταρχάς στην πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας και στη συνέχεια, στη Νικόπολη της Ηπείρου, όπου έζησε πάμπτωχος και ασκητικός. Ο ίδιος δεν έγραψε· η γραπτή αποτύπωση των ιδεών του οφείλεται στον μαθητή του Φλάβιο Αρριανό, ο οποίος συγκέντρωσε, βάσει των σημειώσεών του από τις παραδόσεις, τα κύρια σημεία της διδασκαλίας του Επικτήτου σε δύο συγγράμματα υπό τους τίτλους Επικτήτου Διατριβαί και Εγχειρίδιον.
Πλούταρχος
Ο βιογράφος και φιλόσοφος Πλούταρχος (50-120 μ.Χ. περ.) γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας. Με τα ταξίδια του διεύρυνε τον γνωστικό του ορίζοντα και ήλθε σε επαφή με προσωπικότητες της εποχής, κυρίως εξέχοντες Ρωμαίους. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πατρίδα του και άσκησε δημόσια και ιερατικά αξιώματα. Το σωζόμενο έργο του διακρίνεται στο ιστορικό-βιογραφικό μέρος και στα ονομαζόμενα Ηθικά συγγράμματα. Πολυμαθής και με λεπτό πνεύμα, ο Πλούταρχος εξέφρασε με απλότητα και αισιόδοξη αντίληψη τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες.
Ποσειδώνιος
Ο Ποσειδώνιος γεννήθηκε στην Απάμεια το 135 π.Χ. Μαθητής του στωικού Παναίτιου από τη Ρόδο, ίδρυσε αργότερα εκεί δική του σχολή, ενώ απέκτησε πολιτικά δικαιώματα και άσκησε το αξίωμα του πρύτανη. Από το 105 π.Χ., ίσως, και εξής έκανε μακρόχρονα ταξίδια σε ολόκληρο τον χώρο της Μεσογείου. Το 85 π.Χ. επισκέφθηκε με διπλωματική αποστολή και τη Ρώμη. Η σχολή του στη Ρόδο απέκτησε μεγάλη φήμη, και σημαντικές προσωπικότητες της εποχής του, όπως ο Κικέρων και ο Ορτήνσιος, άκουσαν τα μαθήματά του. Πέθανε στη Ρόδο το 51 π.Χ.