Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€

Παράδοση εντός Αττικής σε 48 ώρες!

Ηθικά

Συγγραφέας: Πλούταρχος
Κωδικός προϊόντος:
004058
Κανονική Τιμή 429,30 € Ειδική Τιμή 257,58 € (-40%)
percentage background
free delivery ico
Δωρεάν αποστολή για αγορές ανω των 20€
Τα Ηθικά συγκεντρώνουν 183 πραγματείες και λόγους του Πλούταρχου με μια ευρεία θεματική. Γράφτηκαν πριν από το άλλο μεγάλο έργο του, τους Βίους Παράλληλους. 

Στα Ηθικά περιλαμβάνονται φημισμένα έργα όπως η Περί Παίδων Αγωγής, Περί Αρετής, Περί Ειμαρμένης, Περί Ίσιδος και Οσίριδος, Περί Ευθυμίας, Συμποσιακά, Πολιτικά παραγγέλματα, Περί Ομήρου, και άλλα.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται επίσης τα λεγόμενα «ψευδοπλουτάρχεια» έργα, που παρότι αποδίδονται στον Πλούταρχο είναι μεταγενέστερα.
Χαρακτηριστικά
  • ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

    Χαρτόδετο

  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Ναι

Περισσότερα Λιγότερα
Πλούταρχος
Ο βιογράφος και φιλόσοφος Πλούταρχος (50-120 μ.Χ. περ.) γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας. Με τα ταξίδια του διεύρυνε τον γνωστικό του ορίζοντα και ήλθε σε επαφή με προσωπικότητες της εποχής, κυρίως εξέχοντες Ρωμαίους. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πατρίδα του και άσκησε δημόσια και ιερατικά αξιώματα. Το σωζόμενο έργο του διακρίνεται στο ιστορικό-βιογραφικό μέρος και στα ονομαζόμενα Ηθικά συγγράμματα. Πολυμαθής και με λεπτό πνεύμα, ο Πλούταρχος εξέφρασε με απλότητα και αισιόδοξη αντίληψη τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες.