Μαίρη Βαρσάμη

Ως παιδί μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας, ως έφηβη περπάτησα τις γειτονιές της και ως ενήλικη αγάπησα τους ανθρώπους της, μα πιο πολύ τα παιδιά. Ίσως γιατί έβλεπα στα μάτια τους πάντα μια αλήθεια και μια δίψα για εξερεύνηση και αλλαγή. Ίσως γιατί ήθελα να τους μοιάζω.

Η δική μου δίψα αρχικά ήταν για επιτυχία, να γίνω μεγάλη και τρανή. Με κέρδισαν τα Οικονομικά και για πολλά χρόνια ως στέλεχος επιχειρήσεων ανέλαβα πολλούς ρόλους ευθύνης, αλλά ξέχασα τον σημαντικότερο: την ευθύνη να αγαπώ τον εαυτό μου, να ακούω την καρδιά μου και να βάλω το δικό μου λιθαράκι για να κάνω τον κόσμο μας καλύτερο.

Τη δίψα για επιτυχία διαδέχτηκε η δίψα για αλλαγή. Και κάπως έτσι αποφάσισα να στραφώ στη βιωσιμότητα, επαγγελματικά μα κυρίως προσωπικά. Να συμβουλεύω εταιρείες να λειτουργούν υπεύθυνα. Αποφάσισα ό,τι κάνω σε αυτή τη ζωή, να έχει ένα θετικό αντίκτυπο: στον άνθρωπο, στην κοινωνία, στο περιβάλλον. Να το επικοινωνώ, με κάθε τρόπο.

Μέχρι που κατάλαβα πως η ουσιαστική αλλαγή έρχεται από τον καθένα μας ατομικά, και κυρίως από τις επόμενες γενιές, από τα παιδιά μας. Και τα παιδιά δεν χρειάζονται συμβουλές, μόνο έμπνευση. Αυτό τελικά είναι επιτυχία: να καταφέρεις να επηρεάσεις θετικά έστω και ένα παιδί να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

espa_banner