Η Ήρα Παπαποστόλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και σπούδασε Ιστορία Τέχνης και Αρχαιολογία στο Παρίσι (Paris X Nanterre, Paris I Sorbonne), με ειδίκευση στη Σύγχρονη Τέχνη και ΦιλοσοφίαΑισθητική. Έχει διδαχτεί δημιουργική γραφή, θέατρο, κλασική κιθάρα και γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο. Έχει εργαστεί στην γκαλερί Βουρκαριανή στην Κέα, στην Galerie du HautPave στο Παρίσι, στην Αίθουσα Τέχνης MIHALARIAS ART στην Κηφισιά, στο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) στο Θησείο και στο IANOS Art Shop στο Golden Hall στο Μαρούσι. Για την οργάνωση εκθέσεων έχει συνεργαστεί με το Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Art Chania, την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Ίδρυμα Τσιχριτζή, την Art Athina 2014 & 2015, το Loft, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, την Πινακοθήκη Γλυπτοθήκη της artidea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας και με πολλές αίθουσες τέχνης στην Αθήνα και την επαρχία.
Έχει γράψει τα βιβλία «Εικόνες του αιώνα Skoulakis: Σύμβολα Παγκόσμιας Αποδοχής» (Εκδόσεις Αδάμ), «Τα 1000 πρόσωπα της πόλης και της πρωτεύουσας» (Εκδόσεις Οσελότος), «Σ’ αγαπώ ακόμα και ξυπόλυτη» (Εκδόσεις Οσελότος), «Κόσμου πληγή, τράγου ωδή, αγάπης δρόμ ος» (Εκδόσεις Οσελότος), «Γυναίκα για σπίτι» (Εκδόσεις Οσελότος), «Πέλυ» (Εκδόσεις Οσελότος), «Χαρακτήρες & Επαγγέλματα» (Εκδόσεις Περιτεχνών), «Πάντα αργά» (Εκδόσεις Οσελότος) και «Σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι» (Εκδόσεις Περί Τεχνών).
Έχει βραβευτεί το διήγημά της με τίτλο «45 Μοίρες» στον διαγωνισμό της εφημερίδας Το Βήμα με θέμα «Μια ιστορία για την κρίση». Οργανώνει εκθέσεις, προλογίζει καταλόγους, αρθρογραφεί στο Art22 και ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή στίχων. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης (AICA) και μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Λογοτεχνών Pen Greece. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.