Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, στη συνέχεια στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην κλασική αρχαιολογία και πλέον εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο την πρώιμη αρχαία ελληνική τέχνη και μυθολογία.

Από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του πρότζεκτ «The Mythologist», που έχει ως σκοπό την επικοινωνία της αρχαιολογίας και της μυθολογίας στο ευρύ κοινό μέσω οπτικοακουστικού υλικού, με δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους σε διαδικτυακές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα.

Εκτός διαδικτύου, πραγματοποιεί εκδηλώσεις και ομιλίες με θέμα την ελληνική αρχαιότητα και τη μυθολογία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συμμετέχει και ως επιστημονικός σύμβουλος σε πρότζεκτ με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Τον Νοέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Για όλα υπάρχει ένας μύθος από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ και τον Μάρτιο του 2024 από τις ίδιες Εκδόσεις ακολούθησε η παιδική σειρά Μύθοι στο Τσεπάκι με αυτοτελή μυθολογικά επεισόδια για παιδιά.

espa_banner