Αναστάσιος Κόλλιας

Ο δρ Αναστάσιος Κόλλιας έχει μακρόχρονη εμπειρία ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με εξειδίκευση στην πληροφορική, το STEM και τη ρομποτική. Κατέχει διδακτορικό (Πανεπιστήμιο Αθηνών), M.Ed. (Πληροφορική στην Εκπαίδευση) και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτικών από την LEGO® Education Academy. Είναι συνιδρυτής του εργαστηρίου καινοτομίας mellonLAB και εμπνευστής του digitalgames.edu.gr.

Από το 2010 σχεδιάζει Προγράμματα Ρομποτικής και STEM για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία, εργαστήρια και οργανισμούς ως σύμβουλος – εκπαιδευτής και ως προπονητής αγωνιστικών ομάδων ρομποτικής. Ως προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής “FIRST Global Challenge Team Greece” συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge “Discover and Recover 2021” και κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στον τομέα της Υγείας στην κατηγορία FIRST Global Challenge Award, το Αργυρό Μετάλλιο για το project «Πανάκεια» και το Χάλκινο Μετάλλιο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας.

Με την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής πέτυχε επίσης το χάλκινο μετάλλιο στον μηχανικό σχεδιασμό και την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Ντουμπάι το 2019.

espa_banner