Στεφανία Γουλιώτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Piccolo Teatro di Milano.

Έχει ενσαρκώσει πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά, ο «Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ, «Κλυταιμνήστρα» στην Ορέστεια του Αισχύλου, και πολλούς άλλους. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία της στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή (σκην. P. Stein), καθώς και με το B΄ Bραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στα Βραβεία Κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» για τον Καλό άνθρωπο του Σετσουάν (σκην. Κ. Ευαγγελάτου). Στον κινηματογράφο έχει τιμηθεί με το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και έχει πρωταγωνιστήσει σε 5 ταινίες και 3 τηλεοπτικές σειρές ενώ αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στην καινούρια σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro».

Από το 2009 διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής σε σχολές όπως το «Ωδείο Αθηνών», «Γιώργος Αρμένης» κ.α. αλλά και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Θεατρολογίας, ενώ παράλληλα δουλεύει και εξελίσσει τη δική της μέθοδο «Flowing Through».

espa_banner