Σταμάτης Γαλάνης

Ο Σταμάτης Γαλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές και Career Management στο Πανεπιστήμιο του CENTRAL LANCASHIRE και κατέχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του LANCANSTER.

Από το 2011 ζει, εργάζεται και ονειρεύεται στην Ελλάδα. Είναι παντρεμένος από το 2015 και έχει δύο κόρες. Ασχολείται ενεργά με τις τέχνες, καθώς από παιδική ηλικία γράφει στίχους, πεζά και ποιήματα, άρθρα και δοκίμια, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική. Ενίοτε κυκλοφορεί αποσπάσματα από τις μουσικές δημιουργίες του στο διαδίκτυο και έχει δικό του κανάλι στα YouTube και EthnoCloud.

Το 2015 ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής στο ΕΚΠΑ. Το 2012 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο “Ατλαντίδα” και το 2016 η δεύτερη με τίτλο “Το αύριο θα είναι αργά”. Τον Μάρτιο του 2019 έγινε μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και η τρίτη συλλογή ποιημάτων του με τίτλο “Ατέρμονη Σχάση”. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα, όπως “Συνομιλώντας με τον Τάσο Λειβαδίτη” (2019), “Αποτυπώματα ενός σύγχρονου ζωγράφου” (2019) και “Συνομιλώντας με τον Arthur Rimbaud” (2020), και έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία για το λογοτεχνικό του έργο.

Το 2021, η μουσική του σύνθεση «Στην αιωνιότητα» (μια μίνι ροκ όπερα) απέσπασε το πρώτο βραβείο στιχουργικής και μουσικής σύνθεσης στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Άγγελος Σικελιανός». Την ίδια χρονιά έγινε μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Οι “Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς” είναι το τέταρτο βιβλίο του, το πρώτο ωστόσο στην κατηγορία διηγήματος και δοκιμίου.

espa_banner